Gemeente Buren


Provinciale Scala Fittestdag

De Gelderse Sport Federatie organiseert op 17 december 2005 van 10.00 14.00 uur de

Alle 45+ in Gelderland met een chronische aandoening en/of lichamelijke beperking zijn van harte welkom om hun conditie en vaardigheden te testen.

Lichamelijke inactiviteit is een risicofactor voor een groot aantal aandoeningen. Dat is bekend. Aan u het verzoek om bij uw achterban bekend te maken dat ook voor mensen met een bestaande chronische aandoening sport mogelijk is! Het stimuleren van (meer) bewegen is een preventief middel tegen het krijgen van andere aandoeningen. Bewegen heeft een gunstig effect op het ziekteproces bij een groot aantal chronische aandoeningen. De Gelderse Sport Federatie biedt niet alleen deze Scala Fittestdag aan. Met de uitkomsten van deze Scala Fittestdag wordt onderzocht wat de wensen en behoeften zijn voor het realiseren van een structureel sport- en bewegingsaanbod in Gelderland.

De Scala Fittest bestaat uit een achttal onderdelen waarbij op handelingsniveau wordt gekeken naar het functioneren van de deelnemers. De overige activiteiten worden hieronder beschreven.

De provinciale Scala Fittestdag vindt plaats in de gloednieuwe Sportzaal Westeraam aan de Aamsestraat in Elst. Deze locatie is 200 m. vanaf het station en dus goed te bereiken met het openbaar vervoer. Route met de auto: afrit snelweg Arnhem-Nijmegen, A325, afslag Elst. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Wij hopen op uw deelname, zodat er veel 45+ers aanwezig zullen zijn op 17 december a.s. voor een sportieven én gezellige dag. Meer informatie vindt u op de site www.gelderland-sport.nl EEN SCALA AAN SPORTMOGELIJKHEDEN

SCALA?

Een sportstimuleringsproject voor 45+ers met een chronische aandoening. De Provinciale Scala Fittestdag richt zich op deze doelgroep.

Gelderse Sport Federatie?

De Gelderse Sport Federatie is een organisatie die sport- en bewegingsbeleid ontwikkelt en uitvoert.

Wanneer en waar?
17 december 2005 van 10.00 14.00 uur in de Sportzaal Westeraam in Elst, 200 m. vanaf het station. Route auto:

vanaf snelweg (A325), AFSLAG Elst, centrum volgen en 200 m. voor het station aan de rechterkant.

Wat?

Gedurende 1,5 uur krijgt u oefeningen zoals balanceren, vangen, reiken, slaan, schoppen en de wandeltest komen aan bod. Aan de hand van een vragenlijst wordt nagegaan hoe uw dagelijks (lichamelijk) activiteitenpatroon er op dit moment uit ziet. Op basis van de test krijgt u feedback van een sportarts. Afsluitend kunt u na de fittest kennis maken met een les Nodic Walking.

Kosten en waarom?
Gratis en waarom niet.

Wat moet ik aan?
Het enige wat u moet meenemen is gemakkelijke (sport) kleding en schoenen.

Aanmelden?

U kunt zich opgeven bij de Gelderse Sport Federatie, telefoonnummer 026 35 40 388 of via de website: www.gelderland-sport.nl / Informatie

Informatie na aanmelding?

U krijgt voor 14 december van ons een brief over de dag zelf en de indeling van de groepen voor de Fittest/Nordic Waliking.