Gemeente Heemskerk


Kunst met kerst

HEEMSKERK Bijna vijf jaar na het slaan van de eerste paal voor de eerste huizen worden op zaterdag 17 december 2005 de eerste kunstwerken in de Broekpolder feestelijk opgeleverd. Na jaren van plannen maken door de kunstenaars en voorstellen beoordelen door de Adviescommissie Beeldende Kunst Broekpolder is er nu een aantal kunstwerken klaar. Behalve kijken kunnen bezoekers ook enkele kunstwerken zelf uitproberen.

Het programma van zaterdag 17 december begint om 14.30 uur bij een speciaal voor deze gelegenheid opgezette tent bij de informatietoren in de Broekpolder. Om 15.00 uur is de oplevering van het eiland 'Waterslang' bij de citadel, van Paul de Kort en Marcel Eekhout, onderdeel van het kunstwerk 'Wateroffers voor de Broekpolder', door wethouder cultuur L.W.M. van der Kolk van de gemeente Heemskerk. Kinderen uit de Broekpolder lezen gedichten voor. Om 15.20 uur is de oplevering van Streetcourt Broekpolder van Maurer United Architects door wethouder cultuur L.W.M. van der Kolk, namens de gemeenten Heemskerk en Beverwijk. Skaters vertonen hun kunsten. Iedereen mag zijn skateboard meenemen en meedoen! Om 15.45 uur is het laatste optreden van poldermeester Mirjam Bakker. Zij reikt drie poldertrofeeën uit en geeft een toelichting op het Stamboomproject bij de informatietoren. Om 16.00 uur onthullen Arnaud Loonstra en Gerard Wunsch een computergame over de Broekpolder, dat ter plekke op computers gespeeld kan worden.
Na dit officiële deel is er in de Informatietoren gelegenheid tot het bekijken van de skatefilm van Sara Domogala, het bezoeken van het 'Broekpolder opgraafmuseum', het bijwonen van de toelichting op de 'wateroffers' en het bezoeken van de mini-expositie over de Streetcourt Broekpolder. Achtergrondinformatie over de kunstwerken is te vinden op de website www.kunstinbroekpolder.nl.