Gemeente Deventer

Week 49, 7 december 2005

Dickens festijn op 17 en 18 december

Het Dickens festijn vindt op zaterdag 17 en zondag 18 december plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Roggestraat, Bergkerkplein, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. Het festijn begint om
11 uur en sluit om 17 uur.
Het evenement is vanaf dit jaar uitgebreid naar de Kerksteeg, Bergschild en Menstraat.

Naast het Dickens Festijn is er op de Brink op zaterdag 17 december de reguliere warenmarkt in kerstsfeer en op zondag 18 december de kerstmarkt. Daarnaast staat de binnenstad op zondag 18 december in het teken van de koopzondag en vinden er talrijke concerten plaats in de kerken.

Verkeersmaatregelen

De Keizerstraat (vanaf de Singel), Brinkpoortstraat, Damstraat, Prinsenplaats, Golstraat, Roggestraat, Walstraat, Bergstraat, Bergkerkplein, Menstraat, Bergschild, Kerksteeg en Brink (gedeelte tussen Rijkmanstraat en Menstraat) zijn op zaterdag 17 en zondag 18 december van 9 uur tot 18 uur voor het verkeer afgesloten.

Als gevolg van de bovenvermelde afsluitingen zijn ook de Geert Grootestraat en Pikeursbaan (deel tussen bussluis en Keizerstraat) voor auto's niet bereikbaar. Ook de Vleeshouwerstraat, Grote en Kleine Overstraat zijn niet bereikbaar.

De uitrit van de parkeerplaats aan de Pikeursbaan (achter de ANWB) is aan de kant van de Pikeursbaan afgesloten. De parkeerplaats is te bereiken en te verlaten via de in- en uitrit aan de Verzetslaan.

Parkeren

Van vrijdag 16 december 24 uur tot zondag 18 december 20 uur is het niet toegestaan autoâs te parkeren in het gebied van het Dickens Festijn: Walstraat, Golstraat, Damstraat, Roggestraat, Bergkerkplein, Bergstraat, Kerksteeg, Menstraat, Bergschild (uitgezonderd vóór huisnummers 16 t/m 32 en 21 t/m 37) en Rijkmanstraat (uitgezonderd vóór huisnummers 2 t/m 46 en 1 t/m 31).

Voertuigen die hier op deze data worden aangetroffen laat de gemeente op kosten van de overtreder verwijderen.

De parkeergarages Sijzenbaanplein, Wilhelminabrug, Noordenbergpoort, Leeuwenbrug zijn op 17 en 18 december geopend.

Voorts zijn er de reguliere parkeerterreinen: Beestenmarkt, Verzetslaan, Grote Kerkhof en Nieuwe Markt en P&R Handelskade.

Vergunninghouders die binnen de afgesloten sector vallen mogen hun auto parkeren in de aangrenzende sectoren (inclusief de Verzetslaan).

Aan het Pothoofd ter hoogte van de Wilhelminabrug zijn beide dagen acht extra invalidenparkeerplaatsen beschikbaar gesteld.

Bereikbaarheid Dickens festijn

Om het festijn op verantwoorde manier te laten verlopen verwijdert de gemeente de fietsklemmen in de Keizerstraat. Deze maken plaats voor een rij dranghekken. De dranghekken doen dienst als opstelrij voor bezoekers aan het Dickens festijn.

De dranghekken staan beide dagen vanaf de Singel op de rechterrijbaan geplaatst tot aan de hoek Walstraat-Keizerstraat (voor V&D). Bovendien is er een loopbrug. Bezoekers aan de markt op de Brink of aan het winkelcentrum krijgen zo vrij baan.

In de Keizerstraat voor de nummers 13 tot 43 staat de rij wachtenden geheel op de stoep. De winkels aan deze zijde van de straat zijn te bereiken via de Korte Bisschopstraat en vanaf Op de Keizer.

Fietsers

De gemeente verzoekt bezoekers die per fiets naar het kerstfeest komen hun fiets te stallen bij de bewaakte stallingsplaatsen: Sijzenbaanplein, Lamme van Dieseplein en in de stallingsplaats die specifiek voor dit evenement op de Gedempte Gracht is gecreëerd.

De gemeente verwijdert fietsen die op zaterdag 17 en zondag 18 december voor V&D gestald staan.

Verwijderde fietsen zijn vanaf 19 december bij de gemeentewerf aan de Hanzeweg weer in ontvangst te nemen.

Busdienst

Er is beide dagen een buspendeldienst ingesteld. Dit om bezoekers die met de auto komen de mogelijkheid te bieden deze aan de rand van Deventer, op het bedrijventerrein te parkeren. Parkeren en pendelbus samen kosten 7 euro. Vanaf de snelweg (A1 afslag Deventer) zijn de halteplaatsen voor de buspendel naar bedrijventerrein Kloosterlanden met bewegwijzeringborden aangegeven.

Publicatiedatum: 7-12-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 7 december 2005