Gemeente Harderwijk


Gratis naar `Harderwijk pakt uit'

Kom volgende week zaterdagavond, 17 december, avond-shoppen in de Binnenstad van Harderwijk. Tijdens deze extra zaterdagse koopavond, onder het motto `Harderwijk pakt uit', zijn de winkels open tot 22.00 uur. Om het nog aantrekkelijker te maken: u kunt gratis gebruik maken van een bewaakte fietsenstalling, gratis met de bus komen en gratis parkeren.

De Ondernemersvereniging Binnenstad is heel wat van plan: Op de Markt rond de ijsbaan (!) een winterterras, in de Donkerstraat de kleinste poffertjeskraam van Nederland, bij Croissanterie Paris op de Vuldersbrink een terras met stoelen-met-dekens, vuurkorven en een `engel' die kerstverhalen voorleest. De Luttekepoortstraat pakt uit als `Proeverijstraat': de verschillende etenswarenwinkels houden een proeverij, zoals Il Gusto met Italiaanse specialiteiten, De Butler met gratis glühwein, de Turkse bakker Nimet deelt Turkse pizza's uit, slagerij Schiffmacher heeft de barbecue branden en koffiewinkel de Maalmolen schenkt koffie en thee. Verder lopen er verschillende dweilorkesten door de stad en zingt er een koor.

Gemeente pakt uit
Ook het gemeentebestuur pakt uit: met gratis auto- en fietsparkeren en kosteloos busvervoer. Daardoor hoeft het voor niemand een probleem te zijn om comfortabel en voordelig van de levendigheid in de Binnenstad te komen meegenieten
De gratis bewaakte fietsenstalling vindt u bij de entree van de Binnenstad, op de hoek Luttekepoortstraat/Vitringasingel. Stadswachten en vrijwilligers waken daar van 14.00 tot 22.00 uur over uw fiets of scooter. Dat kost niets. En u kunt met een gerust hart gaan winkelen.

Komt u liever met de bus? Dan kunt u die avond vanaf 18.00 uur gratis gebruik maken van stadsbus lijn 1 (vanuit Frankrijk - Stadsdennen) en lijn 2 (vanuit Stadsweiden -Wittenhagen - Engelserf). De stadslijnen doen elk halfuur de Vitringasingel/Binnenstad en NS-station Harderwijk aan.

Toch een voorkeur om met de auto naar de Binnenstad te komen? Alle parkeerterreinen in en rond de Binnenstad van Harderwijk zijn vanaf 18.00 uur gratis te gebruiken.