tros

Hilversum, 13-12-2005
Afdeling Communicatie

Radio
tros muziekcafÉ
Uitzending zaterdag 17 december
Radio 2 - 16.00 uur

Gasten tros muziekcafÉ zaterdag 17 december:
Bots, Camiel, Grant & Forsyth en Ysis

Daniël Dekker ontvangt zaterdag 17 december weer een aantal bijzondere, veelzijdige artiesten uit binnen- en buitenland. En deze week zijn dat:

Bots. De band heeft een nieuw album uit. In 1974 waren zij de eersten die Nederlands als taal hanteerden in de popmuziek en dat met zeer inhoudelijke teksten. Hun beroemde nummer 'Zeven Dagen Lang' uit '76 staat er ook op, maar nu in een geheel nieuw jasje gestoken.

De Amsterdamse nu-jazz producer en gitarist Camiel gooide drie jaar geleden hoge ogen met de release van zijn eerste album 'Sunset'. De cd kwam tevens uit in Spanje, Australië en Nieuw-Zeeland en werd deze zomer in de Verenigde Staten gelanceerd. Als gevolg van dat laatste is Camiel nu 'nationwide' een van de meest gedraaide nu-jazz gitaristen op de Amerikaanse Smooth Jazz stations en staat hoog in de charts. In TROS MUZIEKCAFÉ een gesprek en een optreden.

Grant & Forsyth hebben een nieuw album uit met allemaal bekende en zeer herkenbare country-nummers. In TROS MUZIEKCAFÉ zingen ze drie nummers van dit album en praten met Daniël over hun muzikale carrière.

Ysis bestaat uit drie jonge meiden: Inge, Ilse en Sanne. Samen maken ze akoestische melodische gitaarmuziek die vaak wordt vergeleken met Heather Nova, Cranberries en K's Choice. Hun eerste single is uit en zaterdag laten ze deze horen in TROS MUZIEKCAFÉ.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: http://www.trosradio2.nl/muziekcafe/