Gemeente Leiden

Leidenaren kunnen hun mening geven over de RijnGouweLijn!

Op zaterdag 17 december kunnen de inwoners van Leiden hun stem laten horen over de RijnGouweLijn. Er komt die dag van 14.00 tot 16.00 uur een "zeepkist" in de Waag te staan, waarop zij hun mening kunnen geven over de plannen van de gemeente.

Meepraten over de voorkeursvariant

In 2003 heeft de gemeenteraad besloten dat de RGL er komt, en heeft toen aan het college gevraagd om een voorstel te doen over de manier waarop dit mogelijk is. Dat voorstel is nu klaar: de voorkeursvariant. De afgelopen weken zijn in de gemeentelijk Stadskrant en in vele andere media artikelen verschenen over hoe de voorkeursvariant er precies uit komt te zien en wat verschillende betrokkenen hiervan vinden. Maar niet alleen de mening van organisaties, deskundigen en belangenverenigingen telt. Ook de mening van individuele Leidenaren moet aan bod komen. Wethouder Hessing is aanwezig om naar deze meningen te luisteren en, als dat nodig is, de plannen nog nader toe te lichten.

Iedereen is welkom

Daarom zijn de inwoners van Leiden van harte welkom om hun mening te geven op 17 december, tussen 14.00 en 16.00 uur, op de zeepkist in de Waag. Als iemand liever niet op de zeepkist wil staan, maar wel een mening of een idee heeft, dan kan hij of zij ook een bericht aanplakken op speciaal daarvoor neergezette borden.

Nadere informatie:
Bert van den Ham, bureau Communicatie gemeente Leiden, tel. (071) 516 51 18 en (06) 224 394 88.

---- --