Politie Friesland

Bureau Holstmeerweg weer open voor publiek

Leeuwarden 14-12-2005 - In het weekend van 17 en 18 december vindt in het politieteam Leeuwarden een aantal verhuizingen plaats. Zo wordt het politiebureau aan de Holstmeerweg 1 weer opengesteld voor het publiek. Vanaf maandag 18 december kan de burger hier weer terecht.

De verhuizingen vinden plaats in het kader van de zogenaamde doorontwikkeling binnen politie Fryslân. De gemeente Leeuwarden krijgt per 1 januari 2006 één politieteam binnen haar grenzen met twee politiebureaus voor het publiek, namelijk bureau Gardeniersweg 1 en bureau Holstmeerweg 1.

Holstmeerweg 1

Het wijkteam Zwette-Aldlân, met het werkgebied in de gemeente Leeuwarden, was gehuisvest in het bureau in Grou. Dit team komt nu weer binnen de gemeentegrenzen van Leeuwarden. Het team zal zijn domicilie krijgen aan de Holstmeerweg 1 te Leeuwarden.

Naast het team Zwette-Aldlân zal ook het team Heechterp naar de Holstmeerweg 1 verhuizen. Dit heeft als consequentie dat het bureau aan de Egelantierstraat in Leeuwarden zijn publieksfunctie zal verliezen. Wel zal in dit bureau een team van de politie worden geplaatst, namelijk het Flexteam.

Het bureau aan de Gardeniersweg blijft het bureau van het team Centrum.

Openingstijden

Bureau Holstmeerweg is geopend van van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur.

Bureau Gardeniersweg is geopend van maandag tot en met woensdag van 08.00 - 18.00 uur, op donderdag en vrijdag van 08.00 - 22.00 uur en op zaterdag van 09.00 - 18.00 uur.

De openingstijden betekenen niet dat de politie buiten deze uren niet bereikbaar is. Via het landelijke toegangsnummer 0900-8844 kan steeds een beroep worden gedaan op de politie. "Als elke seconde telt", kan contact worden opgenomen met het alarmnummer 1-1-2.