EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

15-12-2005 - EVO en ROVZ organiseren training verkeersveiligheid voor chauffeurs Groothandel F. de Smet BV

verkeersveiligheid voor chauffeurs Groothandel F. de Smet BV

Op zaterdag 17 december maken personeelsleden van de Zeeuwse Groothandel F. de Smet BV op een dynamische manier kennis met voertuigbeheersing. De training is onderdeel van het EVO/ROVZ-project âVerbetering verkeersveiligheid bestelverkeer in Zeelandâ.

Op de mobiele slipbaan van Paul Maaskant Prodrive Training leren de chauffeurs alles over rem- en stopafstanden, en ervaren aan den lijve het effect van glad wegdek op het remmen en de werking van ABS. Verder besteden de trainers aandacht aan veilig uit de berm sturen. In de berm terecht komen is namelijk een van de belangrijkste oorzaken van de enkelvoudige ongevallen met bestelautoâs. Andere programmaonderdelen zijn sturen en manoeuvreren, een workshop over âHet Nieuwe Rijdenâ en een oefening in de kantelsimulator van 3VO.

De afgelopen tien jaar is het aantal bestelautoâs in Nederland toegenomen tot 800.000. Steeds vaker zijn deze autoâs betrokken bij een ongeval; reden voor ROVZ om samen met EVO dit project te starten. In een pilot besteden vijf bedrijven in Zeeland op een systematische manier aandacht aan verkeersveiligheid. De bedoeling is dat het aantal ongevallen met bestelautoâs afneemt en dat bedrijven verkeersveiligheid benoemen als onderdeel van het bedrijfsbeleid.

In het project komen ook de organisatie van verkeersveiligheid, de veiligheid van de voertuigen en het rijgedrag van de chauffeurs aan de orde. Dit alles gericht op concrete verbeteringen, waarvan het effect medio 2006 bekend moet zijn.

Naast Groothandel F de Smet zijn Fraanje in Lewedorp, Sturm en Dekker BV in Oostkapelle, Egemin ECS in Terneuzen en Delta NV in Middelburg deelnemers aan het project.

De training vindt plaats op zaterdag 17 december van 9.30 uur tot 14.00 uur op het terrein aan de Rijksweg 14A in Breskens (Koelhuizen Oosterbaan).

Programma:

9.30 - 10.00 uur: ontvangst met koffie

10.00 - 14.00 uur: training rijvaardigheid