Ingezonden persbericht

Herman Brood Tribute in Maloe Melo op zaterdag 17 december 2005

Brood Für Die Welt speelt alle oude Brood-hits

AMSTERDAM, 20051125 -- Op zaterdag 17 december speelt in bluescafé Maloe Melo aan de Lijnbaansgracht 163 in Amsterdam het negenkoppige Haags/Amsterdamse ensemble Brood Für Die Welt. Het repertoire bestaat uit het bekende hitrepertoire van Herman Brood en uit enkele 'gouwe ouwe' die de dode rock 'n rollheld zelf op zijn repertoire had staan. Het voorprogramma wordt verzorgd door Sidekickbob. Aanvang 22.30 uur, inkom 5 euro.


Dit is niet zomaar een tribute maar een regelrechte levenservaring, met lieden van zo divers pluimage, dat het een wonder is dat ze sowieso al samen op het podium staan. Leider, oprichter en zanger van het ensemble is Hagenees Marcel Mulhoofd, die een rijk verleden heeft als FC Den Haaghooligan en in die hoedanigheid in de late jaren zeventig, na een sprankelend avondje NAC, in de Bredase koepelgevangenis verzeild raakte. Daar zat Herman Brood op dat moment een lichte straf uit voor enkele vergrijpen waarvoor je tegenwoordig de politie niet eens meer hoeft te bellen. Samen kregen ze het aan de stok met de Drie van Breda, indertijd een veelbesproken trio bejaarde nazi's die levenslang moesten boeten voor hun oorlogsmisdaden. De strijd met de oude moffen was natuurlijk snel in het voordeel van onze helden geslecht, waarna ze in hun isolatiecel de carnavalskraker Hör Da Mit Auf, Bis Das Zu Spät Ist bedachten. Het liedje belandde als B-kant op de Breedbekkikkershit Hou Ermee Op, Voor Het Te Laat Is, en sinds die tijd waren Brood en Mulhoofd gezworen kameraden. Het verklaart ook de Duitse naam van de tributeband. Ook de andere bandleden hebben Brood-verledens, van bardame in het Amsterdam Hilton tot misschien wel directe bloedbanden!
De bandleden staan op 17 december graag tot ieders beschikking om over hun lotgevallen te vertellen, en natuurlijk om al die heerlijk ranzige hitjes van Herman Brood nog eens op te dissen, uiteraard in een uitstekende muzikale omlijsting, want dat vak beheersen ze ook!




Roland Wetzels