CDA
14-12-05
Ledendebat over verantwoordelijke samenleving met Bert de Vries, Herman Wijffels en Gerrit de Jong
Zaterdag 17 december a.s. vindt in de Jaarbeurs te Utrecht een ledendebat plaats over de verantwoordelijke samenleving.

Aan het debat wordt deelgenomen door Bert de Vries (oud-minister, oud-fractie en partijvoorzitter), Herman Wijffels (voorzitter van de SER en lid van de CDA-Jubileumcommissie) en Gerrit de Jong (lid van de Rekenkamer, oud-Tweede Kamerlid CDA)
Het debat begint om 10.30 uur en duurt tot 14.30 uur.

Wat is het sociale, financiële en economische decor van het beleid en de doorgevoerde hervormingen? In hoeverre vloeien beleid en hervormingen voort uit het concept van de verantwoordelijke samenleving? Wat is de sociale inbedding van de maatregelen? En welke vervolgagenda is nodig?
Over deze en andere vragen gaat dit debat.

Het debat wordt geopend door partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt. Dagvoorzitter is Henk Bleker (secretaris van het Dagelijks Bestuur)

Directe aanleiding voor het debat is het boek Overmoed en onbehagen; het hervormingskabinet-Balkenende van Bert de Vries. Het boek werd dit najaar gepubliceerd.

Eerder vonden ledendebatten plaats over onder meer de zorg, het sociale beleid, de situatie in het Midden-Oosten, veiligheid, de toetreding van Turkije tot de EU, onderwijs en, de oorlog in Irak. « terug