TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 16-12-2005

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 17 december
Radio 1 - 11.04 uur

ONDERWERPEN TROS KAMERBREED
ZATERDAG 17 DECEMBER

De holocaust is een "mythe" en Israël moet maar worden verplaatst naar "Noord-Amerika, Canada of Alaska". Uitspraken van de Iraanse president Ahmadinejad, die de wereld al eerder heeft doen opschrikken met anti-semitische uitspraken. En ook is er nog steeds de dreiging dat Iran een atoombom zal maken. Wie is Mahmoud Ahmadinejad en hoe gevaarlijk is hij? In TROS KAMERBREED een gesprek met het in Iran geboren GroenLinks-Kamerlid Farah Karimi.

Dit land kan zoveel beter is de titel van het boek van Wouter Bos waarin hij zijn visie geeft op de Nederlandse samenleving: we zijn een somber en onzeker volk, vindt de PvdA-leider. In het boek vertelt hij wat hij vindt dat er de komende jaren in Nederland moet gebeuren. In TROS KAMERBREED een gesprek met politicoloog en kritisch PvdA-lid Bart Tromp.

Minister Verdonk bood deze week haar excuses aan voor het verkeerd informeren van de Tweede Kamer over het terugsturen van Congolese asielzoekers. De Kamer slikte de excuses en Verdonk kon blijven zitten. Het moet maar eens afgelopen zijn met deze 'sorry-cultuur' vinden veel mensen. Een van hen is oud-CDA-Kamerlid Hans Hillen. Hij is te gast in TROS KAMERBREED.

Presentatie: Margriet Vroomans en Jan Kuitenbrouwer

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl