Ingezonden persbericht


Kerst in Kasteel Hoensbroek


17 december tot en met 8 januari

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de mooiste en grootste kastelen van Nederland. Het oudste deel van het kasteel stamt uit 1250. Van zaterdag 17 december tot en met zondag 8 januari geniet u van het evenement "Kerst in Kasteel Hoensbroek".

Vuurkorven en feesttafels

Tijdens Kerst in Kasteel Hoensbroek kunt u genieten van de feestsfeer uit vorige eeuwen. Bewonder de historische feestversieringen, kom watertanden bij de gedekte feesttafels in de Eetsaelen. Ruik de brandende vuurkorven en diverse kasteelvertrekken zijn sfeervol verlicht.

Feestspeurtocht
Neem deel aan de speciale kerst- en feestspeurtocht voor jong en oud! Tijdens de tocht ga je op pad door het hele kasteel en kom je meer te weten hoe mensen in vorige eeuwen kerst vierden. Waren er bijvoorbeeld al cadeautjes en kerstbomen?

Dwaal door het enorme kasteel

Wanneer het buiten guur en koud is, is het behaaglijk warm binnen de dikke muren van Kasteel Hoensbroek. In meer dan veertig prachtige kasteelvertrekken maakt u een reis door de tijd. Ontdek de prachtige balzaal, griezel in de kerker en beklim de 60 meter hoge Middeleeuwse uitkijk- en verdedigingstoren. (Nb: het kasteel is gesloten op 24, 25, 31 december en 1 januari).

Mét acteurs op woe. 28, do. 29 en vrij. 30 december Van 28 tot en met 30 december is het extra feestelijk in Kasteel Hoensbroek. Diverse acteurs laten het kasteel leven. Kom kijken hoe de bewoners zich klaarmaken voor het Nieuwjaarssfeest! De kok is erg vrolijk want hij maakt een heerlijke maaltijd voor de Gravin en haar gasten. De lakei is nogal zenuwachtig en hij haalt vreemde streken uit.

Entree en openingstijden

Kasteel Hoensbroek is iedere dag open van 10.00 - 17.30 uur. Gesloten op 24, 25, 31 december en 1 januari. Volwassenen E 4,95, 65+ E 4,50, Kind 4 - 12 jaar E 3,25, Kinderen
Meer informatie

Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 - 522 72 72, www.kasteelhoensbroek.nl


---- --