Ingezonden persbericht


PERSBERICHT November 2005

KERSTMIS OP PALEIS HET LOO

Een impressie van driehonderd jaar Kerstmis aan het hof

17 december 2005 t/m 8 januari 2006

Beide Kerstdagen geopend van 10.00-17.00 uur.

Vanaf 17 december aanstaande is in Paleis Het Loo traditiegetrouw de sfeervolle presentatie "Kerstmis op Paleis Het Loo" te zien. Met feestelijk gedekte tafels en groenversiering geeft het museum in de periode rond Kerstmis bezoekers een indruk van driehonderd jaar kerstfeest bij de Oranjes. Ook worden er dit jaar kerstactiviteiten georganiseerd in de Stallen bij het Paleis: op 17, 18, 20 en 21 december zijn er ambachtelijke demonstraties van onder meer tingieten, strovlechten en kaarsenmaken te zien, de eigen Tuindienst van Paleis Het Loo demonstreert het maken van kerstdecoraties en er zijn diverse verkoopstands met exclusieve kerstartikelen.

Zowel binnen als buiten het paleis staan kerstbomen in verschillende stijlen opgesteld. Guirlandes, dennengroen en vele geurende planten en kuipplanten, afkomstig uit de kassen en Oranjerie van Paleis Het Loo, sieren de paleisvertrekken. Buiten op het voorplein completeert een grote feestelijk verlichte kerstboom de sfeervolle ambiance. Het tentoonstellen van gereconstrueerde kersttafels van de stadhouderlijke familie en de Koninklijke Familie is voor Paleis Het Loo inmiddels een traditie geworden, waarmee graag wordt tegemoet gekomen aan de grote belangstelling van het publiek.

Daarnaast staat Paleis Het Loo deze winter in het teken van de tentoonstelling De bruiden van Het Loo; Prinses Margriet en haar vier schoondochters. De bruidsjurken van H.K.H. Prinses Margriet en de prinsessen Marilène, Annette, Anita en Aimée, staan hierin centraal. Bovendien is ook de kleding zoals die gedragen werd bij de voltrekking van het burgerlijk huwelijk te zien.

Paleis Het Loo Nationaal Museum

Postadres Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn.
Ingang via de parkeerplaats aan de Amersfoortseweg, Apeldoorn. Geopend dinsdag t/m zondag, op feestdagen en beide Kerstdagen van 10.00-17.00 uur. Gesloten 's maandags en Nieuwjaarsdag.
Entree E 9,00 p.p., 6 t/m 17 jr. E 3,00 p.p., kinderen t/m 5 jaar en houders Museumkaart gratis entree. ANWB-kaart geldig. Routebeschrijving vanaf de A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen. Openbaar vervoer vanaf Apeldoorn Centraal Station buslijn 102 en 104 Informatie 055-5772400 of www.paleishetloo.nl
Persinformatie 055-5772459 of 055-5772448
Tevens is de tentoonstelling Een Koninklijk Fotoalbum deel VI nog tot en met 8 januari 2006 in het Stallencomplex te bezichtigen.


---- --