Ingezonden persbericht


Persbericht

Met Naald en Plaat

Met Naald en Plaat

Zaterdag 17 december vindt in de eet- en uitgaansgelegenheid Zandfoort aan de Eem aan de Kleine Koppel 20-21 in Amersfoort een nieuw funky hiphop feest plaats. Met een aantal bekende dj's wil de organisatie Finally Entertainment samen met Da Da Dance een nieuwe formule voor een funky hiphop dansavond neerzetten.

Deze unieke samenwerking tussen de Dance en Hiphop organisatie kwam tot stand nadat er gepraat werd over oldskool hiphop, die gekenmerkt werd door dansbaarheid en funk. Hieruit ontstond het idee om samen een feest te organiseren, waarbij de dansbaarheid centraal zou staan.

Een van de dj's is de bekende Dj Kid Sublime. Na het beluisteren van Duke Ellington's album "Back to Back", was het voor Kid Sublime duidelijk, muziek maken! Na het winnen van een scratching contest en het aanschaffen van een MPC om zijn mixtapes te maken, ging het voorspoedig. Na een jaar volgde namelijk de vraag van de Nederlandse/Braziliaanse band Zuco 103 om mee te gaan als tour DJ. Twee en een half jaar draaide hij mee op grote festivals en gerenommeerde clubs over de hele wereld. Tegenwoordig is hij vooral bezig met diverse Hip Hop projecten en het promoten van zijn eerste solo album "Basement Soul", op het Kindred Spirits label.

Naast Kid Sublime draait Dj L.O.C. uit Amsterdam ook nog enkele bangers en classics, deze nog jonge dj bracht onlangs zijn eerste mixtape uit, genaamd "Optelsom Mixtape" met een frisse mix van zowel Nederlands en Engelstalige raps. Het album is te beluisteren op zijn site www.djloc.com.

DJ IQ is al sinds begin jaren negentig met draaitafels en mixers. In 1995 won hij de Grote Prijs van Nederland met zijn band Raise the Roof (www.raisetheroof.nl). Hieruit volgden optredens in o.a. New York, Litouwen, Cannes en Spanje. Ook in Nederland heeft hij met Raise the Roof op festivals gestaan als North Sea Jazz, Racism Beat it en de Uitmarkt. Als geboren en getogen Amersfoorter is hij al meer dan tien jaar actief als Hip-Hop DJ. Met optredens in De Melkweg, de Uitmarkt en Panama heeft hij bewezen dat hij niet alleen locale daken eraf kan draaien. IQ's stijl is inmiddels al bijna Old Skool te noemen, met repertoire van voornamelijk midden jaren negentig.

De laatste in het rijtje dj's is de funky hiphop Dj O'Niels, hij verzorgt de muziek vanaf de opening.

Al met al beloofd het nu al een spektakel te worden welke je zeker niet mag missen. "Met Naald en Plaat" de funky hiphop dj avond in Zandfoort aan de Eem. Ook niet onbelangrijk is de aanwezigheid van catering.

Entreekaarten zijn slechts 6,- euro en worden verkocht bij: "London Mode", Langestraat 137
"Da Da Dance", Krommestraat 50/A

Voor meer informatie en het laatste nieuws kun je terecht op www.finallyentertainment.nl

Einde Persbericht

Afzender: Daniel van de Haterd
@-mail : info@finallyentertainment.nl
Telefoon: 06 4230 7397

Plaats: Zandfoort aan de Eem, Amersfoort
Kleine Koppel 20-21
Datum: Zaterdag 17 December 2005
Deur open: 22:00h
Begint: 22:30h
Schade: 6,- euro

---- --