Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

16 december 2005

Apeldoorn - Fietsster komt ten val

Een 54-jarige fietsster uit Apeldoorn kwam donderdagmorgen (15/12) rond 08.00 uur ten val. De vrouw reed op haar Spartamet over de Kanaalstraat. Zij botste tegen de afscheiding (stenen rand) tussen het fietspad en de rijbaan. Hierdoor viel ze en raakte gewond aan een arm en een been. De vrouw werd voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Lieren - Beginnende bestuurder onder invloed

Een 20-jarige automobilist uit Lieren bleek donderdagmiddag (15/12) rond 17.15 uur bij een politiecontrole op het Kanaal Zuid onder invloed van alcohol. Hij blies 0,6 prom. De Lierenaar werd gecontroleerd naar aanleiding van zijn rijgedrag. Vanaf de Woudweg reed hij een eenrichtingsweg in en reed daarna met zeer hoge snelheid richting het Kanaal Zuid, waar hij voor de verkeerslichten staande gehouden kon worden. De jongeman kreeg boetes voor het rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. De jongeman is ook een BB-er (Beginnende Bestuurder) van wie de overtreding geregistreerd wordt. BB-ers zijn bestuurders aan wie na 30-3-2002 voor het eerst een rijbewijs is afgegeven. Gedurende die periode worden bepaalde overtredingen waaronder snelheid en alcohol geregistreerd en krijgen daarvoor strafpunten. Bij een bepaald aantal strafpunten wordt hen het rijbewijs ontnomen.

Apeldoorn - 17-jarige achter het stuur

Agenten hebben afgelopen nacht (16/12) rond 01.10 uur een 17-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden, terwijl hij in een auto reed. De jongen werd op de Agathastraat gecontroleerd, omdat hij de gesloten verklaring van de Pr. W. Alexanderlaan negeerde. Bij natrekken van de opgegeven naam bleek, dat zijn gegevens niet in het rijbewijzenbestand voorkwamen. Hiermee geconfronteerd gaf hij aan, dat hij een valse naam had opgegeven en dat hij pas 17 jaar was. Hij werd direct aangehouden en moest ook nog blazen omdat de agenten een alcohollucht roken. Uit de blaastest bleek dat hij onder invloed van alcohol was en wel 0,7 prom. Bij de aanhouding verzette hij zich hevig en probeerde de agenten te slaan. Op het politiebureau begon de jongen zeer weer te verzetten. Hij sloeg hierbij een agent de bril van het hoofd. De jongen raakte daarbij zelf gewond aan zijn hand. Hij werd hiervoor behandeld in het ziekenhuis. Na behandeling werden hij ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - Tieners aangehouden

De politie heeft donderdagmorgen (15/12) drie tieners van 13 en 14 jaar oud uit Apeldoorn aangehouden. Het drietal werd betrapt terwijl ze op de Prinses Beatrixlaan een bromfiets wegnamen. Ze werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het drietal zal worden doorverwezen naar een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden.

Hoenderloo - (Poging) diefstal auto's

Van woensdag op donderdag (14/15-12) werd er bij een bungalowpark aan de Krimweg een rode Seat Cordoba ontvreemd. Deze werd op donderdag (15/12) aangetroffen in de randstad. Bij twee andere auto's op het terrein bleef het bij een poging. Door de dader werd een gestolen auto ter plaatse achtergelaten. Deze auto was afkomstig uit Harskamp. De politie stelt een onderzoek in.

Apeldoorn - Veelpleger aangehouden

Een alerte politieman in burger betrapte op donderdagavond (15/12) een 38-jarige Apeldoornse veelpleger op winkeldiefstal in een winkel aan de Hoofdstraat. De man werd aangehouden voor het stelen van twee busje deo en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - 29 bestuurders in overtreding

De politie heeft op donderdagmorgen (15/12) aan 29 fietsers een boete uitgereikt omdat zij hun verlichting niet orde hadden. De controle werd gehouden op de 1e Wormenseweg, Fitislaan, Arnhemseweg/Laan vd Mensenrechten. De politie zal vaker in de ochtend- en avondspits op verlichting controleren om zo het aantal letselongevallen in het verkeer naar beneden te krijgen. Fietsers dienen zich te realiseren, zeker wanneer het regent, dat ze slecht worden opgemerkt en wanneer ze geen verlichting voeren is de kans op ongevallen groot!

EINDE BERICHTEN

---- --