Regionale alcoholcontrole Politie Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 17-12-2005

REGIONALE ALCOHOLCONTROLE

De politie Brabant-Noord heeft vrijdagavond meegewerkt aan een landelijke alcoholcontrole. In het totaal zijn in het werkgebied van Brabant-Noord 2748 blaastesten uitgevoerd. Twaalf automobilisten bleken teveel alcohol te hebben gebruikt. Er zijn drie rijbewijzen ingevorderd. De politie zette 81 man in.

Controle

De politie Brabant-Noord heeft gisteren van 15.00 uur 23.00 uur in de Districten Den Bosch, Aa & Dommel, De Leijgraaf, Maasland en Land van Cuijk op steeds wisselende locaties in de regio gecontroleerd op alcoholmisbruik in het verkeer. Bij de controles zijn in het totaal 81 politiemensen ingezet.

Resultaten

In het totaal zijn Totaal zijn 2748 blaastesten afgenomen, twaalf automobilisten bleken teveel alcohol te hebben gedronken. Bij drie van hen was dat dermate veel dat hun rijbewijs werd ingevorderd. Alle twaalf de automobilisten kregen een rijverbod. Naast alcoholmisbruik werden in het totaal 105 andere verkeersovertredingen geconstateerd, variërend van het niet kunnen tonen van de autopapieren tot het niet dragen van de gordel.

Alcoholresultaten per district

District Den Bosch nam 524 blaastesten af, één bestuurders had teveel gedronken.

District Aa & Dommel nam 400 blaastesten af, waarvan twee bestuurders teveel dronken.

District De Leijgraaf nam 597 blaastesten af, drie bestuurders hadden teveel gedronken

District Maasland nam 370 blaastesten af, één bestuurder had teveel gedronken.

District Land van Cuijk nam 420 blaastesten af, vier bestuurders dronken teveel.

Team Verkeershandhaving nam 437 blaastesten af, één bestuurder dronk teveel.

De politie Brabant-Noord heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en probeert met controle van zoveel mogelijk voertuigen het alcoholgebruik onder automobilisten en andere weggebruikers te ontmoedigen.