Politie Twente

PREVENTIEF FOUILLEREN TIJDENS 50e OCHTENDGLOREN

Samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 december 2005 op de rijksweg A1 in de gemeente Rijssen - Holten voor de 50e keer de actie 'Ochtendgloren' gehouden. In beide richtingen zijn de bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en andere overtredingen. Voor de duur van de controle was deze locatie aangewezen als veiligheidsrisicogebied en vonden er preventieve fouilleringen plaats. Tevens zijn bestuurders met behulp van radar gecontroleerd op snelheid.

Zoveel mogelijk bestuurders zijn tussen 22.30 en 04.30 uur naar de parkeerplaatsen 'Bolder' en 'Struik' geleid, waar zij in eerste instantie een blaastest aflegden. Bestuurders die teveel alcohol hadden gedronken ondergingen ter plaatse een ademanalyse. Een drugshond met begeleider en drugsexperts van de Regiopolitie maakten het mogelijk om verdovende middelen te onderscheppen. Een scanmobiel van de Douane scande bagage op o.a. wapens.

De resultaten van deze controle zijn afzonderlijk vermeld in het bijgevoegde actieverslag.

Aan deze gezamenlijke controles werkten ruim 100 personen mee van de regiopolitiekorpsen Twente, IJsselland, Noord en Oost Gelderland, de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, Koninklijke Marechaussee, Douane Oldenzaal, Coevorden en Hoofddorp, Motorrijtuigenbelasting unit Zwolle, Voedsel en Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Parketpolitie en Autobahnpolizei Niedersachsen.

////

-----------------------
(