Politie Groningen

Persberichten zaterdag 17 december 2005

provincie Groningen, 17-12-2005 -

Haren: jongen beroofd van fiets
Onbekende jongens hebben vrijdagmiddag op de Hoornsedijk met geweld de fiets gestolen van een 12-jarige jongen uit Groningen. Het slachtoffer fietste met twee vrienden op de dijk, waarna de weg door twee jongens werd versperd. Zij eisten geld van het drietal. De vrienden hadden echter geen geld bij zich. Hierop werd de 12-jarige van zijn fiets getrokken. Beide straatrovers fietsten hierna weg naar het centrum van Haren. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: fietsster gewond bij verkeersongeval
Een 51-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagmiddag op de kruising Hoendiep met de Friesestraatweg gewond geraakt bij een
verkeersongeval. De vrouw werd op haar fiets aangereden door een 52-jarige man uit Ten Boer, die in een bedrijfsauto reed. De automobilist verleende hierbij geen voorrang aan de Stadjer. Zij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De fiets van de vrouw werd op het politiebureau gestald.

Groningen: aanrijding met drank
De politie heeft vrijdagavond op het Damsterdiep een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer was tijdens een inhaalmanoeuvre de controle over het stuur kwijtgeraakt. Hij kwam in aanrijding met een lantaarnpaal en ook met een 46-jarige man uit Groningen, die in een bedrijfsauto reed. De 29-jarige bleek alcohol te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Na de ademanalysetest bleek dat de verdachte 1,75 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Stadjer vernielt taxi
De politie heeft vrijdagnacht in de Kievitstraat een 35-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De politie werd door twee getuigen en een taxichauffeur aangesproken, dat de Stadjer een ruit van de taxi had vernield. De man werd in de Kievietstraat aangetroffen en ingerekend. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te verkeren en werd ingesloten. De taxichauffeur heeft inmiddels aangifte gedaan. De verdachte zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jongen voor graffiti aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht met behulp van cameras van het cameratoezicht in de binnenstad een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden. Door de bedienaar van de cameras werd gezien dat de Stadjer in de Papengang met een stift op een muur aan het schrijven was. Hij werd even later op heterdaad betrapt en ingerekend. De viltstift werd inbeslaggenomen. De Stadjer is vaker voor graffiti aangehouden. Hij werd na verhoor aan zijn vader overgedragen. De verdachte zal via bureau Halt een alternatieve straf moeten ondergaan.

Groningen: jongen voor mishandeling ingerekend
Voor een horecagelegenheid in de Peperstraat heeft de politie vrijdagnacht een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor mishandeling. Hij wordt ervan verdacht in de horecagelegenheid een 24-jarige man uit Paterswolde te hebben mishandeld. Dit door de Drent tegen zijn rug te trappen. De verdachte verkeerde tijdens zijn aanhouding zwaar onder invloed van alcohol. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. De agenten konden hem boeien en overmeesteren. De 17-jarige werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie pakt stalker op
De politie heeft vrijdagnacht in een brandgang op de Planetenlaan een 17-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor stalking. De verdachte belaagde in de Neptunusstraat de ouders van zijn ex-vriendin. Dit deed hij door aan de deur te bellen en op de ramen te bonzen. De 17-jarige was hiermee al in de avonduren begonnen. Uiteindelijk werd hij midden in de nacht aangetroffen in de brandgang. Hij werd aangehouden en ingesloten. In augustus van dit jaar is tegen de verdachte ook voor stalking proces-verbaal opgemaakt. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: man en vrouw na fietsdeal aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht een 45-jarige man en een 22-jarige vrouw, beiden uit Groningen, aangehouden voor heling. De man had op de Grote Markt voor vijf euro een fiets verkocht aan de vrouw. Beiden werden vlak na de deal ingerekend. De man had de fiets volgens eigen zeggen van een vriend gekregen. De vrouw verklaarde dat haar fiets al meerdere keren was gestolen en dat ze daarom het voertuig voor vijf euro had gekocht. Beiden mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de fiets is.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdag op twee locaties snelheidscontroles gehouden.

Rijksstraatweg in Niezijl: aantal geregistreerde voertuigen: 943, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Ged. Vleddermond in Stadskanaal: aantal geregistreerde voertuigen: 448, aantal overtredingen: 108, hoogst gemeten snelheid: 92, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Beerta: alcomobilist onder invloed
De politie heeft vrijdagnacht op de Ulsderweg een 24-jarige man uit Dedemsvaart aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd. De 24-jarige bleek alcohol te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Na de ademanalysetest bleek dat de verdachte 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl/Appingedam/Farmsum: alcoholcontroles
De politie heeft vrijdagavond- en nacht alcoholcontroles gehouden in Delfzijl (Hogelandsterweg, Zeesluizen, Kuilsburg en Oude Schans), Appingedam (Provincialeweg, Farmsumerweg en Wijkstraat) en Farmsum (Eemskanaal ZZ). In totaal werden 569 blaasproeven van bestuurders afgenomen. Geen enkele bestuurder reed onder invloed.

Warffum: inbraak in school
Onbekende daders hebben vrijdagnacht in een school aan de A.G. Bellstraat ingebroken. Men wist zich via de dakkoepel toegang te verschaffen tot de school. In het pand werden meerdere ruimten doorzocht. Er werden in ieder geval enkele flatscreens uit lokalen weggenomen. De daders wisten te ontkomen. De totale toegebrachte schade is nog onbekend. De politie stelt een technisch onderzoek in naar de inbraak.

Aduard: Zoutkamper onder invloed
De politie heeft vrijdagnacht op de Evert Harm Woltersweg een 22-jarige man uit Zoutkamp aangehouden voor rijden onder invloed. De Zoutkamper werd in zijn auto gecontroleerd. De 22-jarige bleek alcohol te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Na de ademanalysetest bleek dat de verdachte 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor met een rijverbod van vier uren het politiebureau verlaten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.