1e persbericht van zaterdag 17 december 2005

Eindhoven 17-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt dronken automobilist aan na botsing

De politie heeft vrijdagavond op de Limburglaan een man van 45 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij was daar rond 21.00 uur met zijn auto tegen een andere wagen gereden, die door de klap vervolgens tegen een derde auto botste. De autos stonden stil voor het stoplicht op de kruising Limburglaan/Beemdstraat. De Eindhovenaar bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies een alcoholpromillage van bijna 1,60. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt. De twee inzittenden van één van de twee autos, een 40-jarige man uit Den Haag en een 36-jarige vrouw uit Rijswijk, konden na controle in een ziekenhuis weer naar huis. Een inzittende van de andere auto, een
19-jarige vrouw uit Eindhoven, is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De 22-jarige Eindhovense bestuurster van die auto raakte niet gewond.

Eindhoven: Jongen door politie opgepakt na mishandelen portier

Op het Stratumseind heeft de politie zaterdagochtend rond 3.00 uur een
14-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Hij zou kort daarvoor een portier van een café aan het Stratumseind met een glas in het gezicht hebben geslagen. Deze heeft zich in een ziekenhuis laten behandelen; de aard van de verwondingen is onbekend. De jongen is ingesloten voor verder onderzoek.

Someren: Dronken automobilist aangehouden na aanrijding

Een man van 18 jaar uit Someren is vrijdagavond rond 23.30 uur aangehouden op de Postelstraat. Hij was daar met zijn auto frontaal op een andere wagen gebotst. Die werd bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Someren. Niemand raakte gewond. De aanrijding gebeurde nadat de man in een bocht op de verkeerde weghelft terechtkwam. Uit onderzoek bleek dat hij teveel had gedronken. Zijn alcoholpromillage bedroeg bijna 1,30, waarop proces-verbaal werd opgemaakt. Als het promillage
1,30 (of meer) was geweest, had hij ook zijn rijbewijs moeten inleveren.

Heeze: Politie houdt lastige automobilist aan

De politie heeft zaterdagochtend rond 3.00 uur bij zijn woning een man van 55 jaar uit Heeze aangehouden. Dat gebeurde nadat hij op de Zegge een alcoholcontrole van de politie negeerde en met zijn auto doorreed. Daarbij werd een politieman bijna geraakt, maar hij kon op het laatste moment opzij springen. Pogingen om de man te laten stoppen, haalden niets uit. Pas bij zijn woning konden agenten hem aanhouden. Omdat de politiemensen het vermoeden hadden dat de man onder invloed van alcohol was, wilden ze een ademanalyse afnemen. De man weigerde dat, waarop zijn rijbewijs is ingenomen. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Deurne: Inbraak in sportcomplex

Bij een inbraak in een sportcomplex aan de Energiestraat zijn een laptop en een geldbedrag van enkele honderden euros weggehaald. Dat gebeurde zaterdagochtend tussen 1.00 en 7.00 uur. Het slot van de toegangsdeur is geforceerd.

Veldhoven: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Pastorielaan zijn onder meer twee fietsen, sieraden en geld weggehaald. Dat gebeurde tussen vrijdagavond
18.30 uur en zaterdagochtend 1.00 uur. Het slot van de achterdeur is geforceerd.

Son: Politie pakt vandalen op

De politie heeft zaterdagochtend rond 3.45 uur op de Gentiaanlaan twee
19-jarige inwoners van Son aangehouden. Ze zouden kort daarvoor enkele kerstbomen en verkeersborden-met-paal op de weg hebben gelegd, wat verkeersgevaarlijke situaties opleverde. Surveillerende beveiligingsmedewerkers hadden de spullen op de weg zien liggen en hebben ze opgeruimd. In nabijgelegen bosjes vonden ze de twee verdachten, die zich daar hadden verstopt. De gewaarschuwde politie heeft het tweetal aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze krijgen een proces-verbaal.