Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen 17-12-2005

Gewonden bij aanrijdingen
HOOGEVEEN Bij een aanrijding op de Wilhelminastraat is vrijdagavond een 27-jarige inwoner van Hoogeveen gewond geraakt bij een aanrijding. Een in dezelfde richting rijdende auto, bestuurd door een 33-jarige inwoner van Hoogeveen, sloeg rechtsaf en zag de fietser over het hoofd. De fietser raakte gewond bij de aanrijding en is met onbekend letsel overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen. (05-209056)

RODERESCH Een 19-jarige inwoner van Zuidlaren is vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Hoofdweg. Door wat haperingen aan de auto, heeft de bestuurder mogelijk even de aandacht aan de auto geschonken, doch niet aan het rijden. Hij is in de berm gekomen en heeft daar een boom geraakt. De man raakte gewond aan zijn benen en is ter plaatse door het personeel van de ambulance behandeld. (05-209118)

BUINEN Bij een eenzijdig ongeval op de N374 zijn vrijdagavond 2 personen gewond geraakt. Een 21-jarige automobilist uit Stadskanaal verloor de macht over het stuur en kwam mogelijk door een glad wegdek in de slip. De auto kwam op de kop tot stilstand in een greppel. De bestuurde en zijn even oude passagier uit Gasselternijveenschemond zijn beide voor onderzoek overgebracht naar het Rafaja ziekenhuis in Stadskanaal. (05-209126)

Onderzoek naar inbraken
MEPPEL Vrijdag overdag of in de avond is er ingebroken in een woning aan de Parallelweg. Daarbij is een koffiezetapparaat en wat geld gestolen. De daders waren binnen gekomen door het forceren van een slot. (05-209120)

EMMEN Uit een berging aan de Vleerackers zijn de afgelopen tijd tussen de 10 en 15 gebruikte geisers gestolen, alsmede een partij houten stellingen. De daders waren binnen gekomen door het forceren van een raam. Het juiste tijdstip van de inbraak is nog niet duidelijk. Nagegaan moet verder nog over de juiste hoeveelheid goederen die weg is. (05-208972)

KLAZIENAVEEN Bij een inbraak in een winkel aan het Van Echtenskanaal NZ zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere fotocameras en aanverwante artikelen gestolen. De daders waren binnengekomen door het vernielen van een raam. In de winkel is vervolgens een vitrine geforceerd. Nagegaan moet nog worden hoeveel er precies weg is. (05-209149)

Winkeldievegge aangehouden
ASSEN In en winkel aan het Koopmansplein werd vrijdagavond een 14-jarig meisje uit Assen aangehouden voor het stelen van een paar laarzen. Ze had de laarzen in een tas gestopt en probeerde zonder betalen de winkel uit te komen. Het personeel betrapte haar en heeft haar aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij het verhoor aan het politiebureau verklaarde ze eerder op de avond nog enkele goederen te hebben gestolen. Tegen het meisje wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-209078)

Vernieler door politie aangehouden
EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 46-jarige inwoner van Emmen aangehouden. De man had bij een zaak aan de Baander twee ruiten ingeslagen. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (05-209158)

Politie houdt bedreiger aan
HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige Hoogevener aangehouden, nadat hij politieagenten had bedreigd en beledigd. De politieagenten waren geroepen bij een vernieling van een auto aan de Jan Dekkerstraat. De man is voor verder onderzoek ingesloten. (05209142)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. Zaterdagmiddag en -avond wordt dit tijdelijk waargenomen door Ron Reinds, tel.: 06-52528707.