Politie Gelderland-Zuid

Politie pakt overlast van jeugd aan

Druten 17-12-2005 - (02)

Vrijdagavond heeft de politie opgetreden tegen jeugd die overlast veroorzaakte. Er kwamen die avond meerdere meldingen binnen van overlast. Op de Postelkamp werden acht bekeuringen uitgedeeld van 30 euro per stuk. Een groepje jongeren zorgde daar voor overlast door te schreeuwen, tegen voorwerpen aan te schoppen en vuurwerk af te steken.

Op dezelfde avond hield de politie vier jongens aan, een 17-jarige jongen uit Horssen en Drutenaren van 14, 14 en 15 jaar. Zij hadden ook vuurwerk afgestoken en allerlei materiaal bij zich om zelf vuurwerk in elkaar te zetten. Dit kan levensgevaarlijke situaties opleveren. De jongens gaven toe dat ze van plan waren experimenten met vuurwerk te gaan doen. Ook had de 17-jarige nog een neppistool bij zich. Alles is door de politie in beslag genomen.

De politie wijst er nogmaals op dat het levensgevaarlijk is zelf met vuurwerk te experimenteren. Ieder jaar vallen hier weer doden en gewonden door. Verder is het afsteken van legaal vuurwerk alleen toegestaan op Oudejaarsdag vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.