Persberichten Politie Brabant-Noord zaterdag 17/12

's-Hertogenbosch 17-12-2005

VEELPLEEGSTER STEELT GSM VAN TAXICHAUFFEUR

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 39-jarige veelpleegster uit s-Hertogenbosch op de Stationspassarelle in haar woonplaats aangehouden voor diefstal van een GSM van een 26-jarige taxichauffeur uit Kerkdriel. De man pikte de klant op bij de taxistandplaats aan het Stationsplein in s-Hertogenbosch. Onderweg stelde de vrouw voor de taxirit te betalen in natura. De chauffeur was hier niet van gediend en reed terug naar de standplaats. De vrouw griste daarop de GSM van de chauffeur uit de auto en ging er vandoor. De chauffeur wist de verdachte met behulp van een 24-jarige Bossche aan te houden en heeft zijn GSM weer terug. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte, die voorkomt op de lijst van zogenaamde veelplegers, ingesloten.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING PORTIER

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 36-jarige portier van een horecagelegenheid aan de Parade in s-Hertogenbosch mishandeld door paar jongeren. Een 17-jarige Bosschenaar is in verband hiermee aangehouden. De portier probeerde een aantal vechtende jongeren uit elkaar te halen en liep daarbij diverse klappen op. Het slachtoffer liep daarbij o.a. een gebroken tand op. De politie die snel terplaatse was heeft de verdachte aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING VRIENDIN

Veghel Vrijdagavond is een 49-jarige man uit Beek en Donk aangehouden als verdacht van ernstige mishandeling van zijn 38-jarige (ex)vriendin in Veghel. De man was bij de vrouw toen zij hem vertelde op zijn aanwezigheid geen prijs meer te stellen. De verdachte zou daarop in woede zijn ontstoken en heeft daarbij de vrouw o.a. geslagen en de keel dichtgeknepen. Verder heeft hij diverse vernielingen in de woning aangericht. De man kon uiteindelijk door de politie in Beek en Donk worden aangehouden. Hij is inmiddels inverzekeringgesteld.

MEISJE AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

Rosmalen Vrijdagmiddag is een 16-jarige meisje uit Waalwijk bij een drogisterij aan de Dorpsstraat in Rosmalen betrapt op winkeldiefstal. Het meisje nam twee geurtjes met een totale waarde van ongeveer 25 euro weg. Zij kreeg winkelverbod voor een jaar en is voor verhoor ingesloten.

JONGEN LOOPT TEGEN AUTO AAN

Veghel Vrijdagavond is een 17-jarige inwoner uit Erp op de Pater van den Elsenlaan in Rosmalen tegen een rijdende auto gelopen. Terplaatse gekomen ambulancepersoneel constateerde dat hij geen letsel had maar wel een sterke dranklucht uitademde. In het belang van zijn eigen en een andermans veiligheid is de jongen door de politie ingesloten. Op het bureau gaf de jongen aan epilepsie te hebben en dan in combinatie met alcoholgebruik niet meer wist wat hij deed. Hij is later in de nacht weer in vrijheid gesteld. Voor zover op dit moment bekend heeft de auto geen schade opgelopen.

DRONKEN MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

Sint-Oedenrode Vrijdagavond is een 33-jarige man uit Schijndel op de Boschmolendijk in Sint-Oedenrode aangehouden voor belediging. De verdachte sloeg op een langzaam voorbijrijdende politieauto. Toen de agenten hem aanspraken zei hij dat hij een taxiritje wilde. Toen hem werd duidelijk gemaakt dat er geen taxiritten met politieautos werden gereden, schold hij de agenten uit. Hij is daarop aangehouden en voor verhoor ingesloten.

VERDACHTE MET SPEED AANGEHOUDEN

Uden In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 18-jarige inwoner uit Gemert bij een routinecontrole betrapt op het bezit van harddrugs. Agenten controleerden de auto van de man. Bij nader onderzoek bleek hij vier gram speed en twee gram wiet in zijn bezit te hebben. Hij is aangehouden en ingesloten en de drugs zijn inbeslaggenomen.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 19-jarige man uit Uden op de Dode Nieuwstraat in s-Hertogenbosch aangehouden voor zware mishandeling. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor bij een horecagelegenheid aan de Karrenstraat een 19-jarige jongen uit Sint Michielsgestel met een kaarsenkandelaar op het hoofd te hebben geslagen. De jongen zou boos zijn geweest omdat het slachtoffer met zijn ex-vriendin in gesprek was. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en moest worden behandeld door ambulancebroeders. De verdachte was gewond aan zijn hand en is na behandeling voor verhoor ingesloten.

AUTOS IN BRAND

Rosmalen In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er aan de Sluiskeshoeven in Rosmalen twee autos in brand gevlogen en is er brandschade ontstaan aan twee woningen. De bestuurder van één van de in brand gevlogen autos was kort daarvoor met zijn auto thuisgekomen. Vermoedelijk is de auto kort daarna in brand gevlogen en is het vuur overgeslagen naar de tweede auto. Bij twee woningen is aan het dak (buitenzijde) brandschade ontstaan. Vooralsnog gaat de politie ervan uit dat de brand is ontstaan door een technisch defect.

ORDEVERSTOORDER AANGEHOUDEN

Boxmeer In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 23-jarige inwoner uit Haps aangehouden omdat hij zich recalcitrant gedroeg en geen gevolg gaf aan een bevel van de politie. De verdachte was kort daarvoor uit een horecagelegenheid aan de Spoorstraat in Boxmeer gezet omdat hij met glaswerk had gesmeten. Op straat gedroeg hij zich nog steeds vervelend. Agenten vorderden hem om weg te gaan waaraan hij niet voldeed. Hij is voor verhoor ingesloten.

KRAKERS VERLATEN PAND

s-Hertogenbosch Zaterdagmorgen hebben een tiental krakers een leegstaande winkelruimte op de Stationspasserelle in s-Hertogenbosch gekraakt. In het pand richtten zij een zogenaamde weggeefwinkel in. De NS vorderde de krakers het pand te verlaten. Na bemiddeling door de politie voldeden de krakers daaraan.

MAN AANGEHOUDEN IN GESTOLEN AUTO

Sint-Oedenrode - Zaterdagmorgen heeft de politie een 43-jarige man uit Oisterwijk aangehouden in verband met het rijden in een gestolen auto. Agenten zagen de man over de Noordelijke Randweg in Sint Oedenrode rijden. Bij controle van het kenteken bleek dat de auto een dag eerder door de politie Brabant Zuid-Oost als gestolen was gesignaleerd. De verdachte kon op de Ringbaan Noord in Uden tot stilstand worden gebracht. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

FIETSTER GEWOND BIJ AANRIJDING

Schijndel Zaterdagmorgen is een fietster (leeftijd onbekend) uit Schijndel op de Mozartstraat in haar woonplaats ten val gekomen en gewond geraakt. Een 59-jarige automobiliste van een geparkeerde auto uit Schijndel opende het portier net op het moment dat de fietster passeerde, waardoor de aanrijding ontstond. De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

VROUW IN KRITIEKE TOESTAND

Vught Zaterdagmiddag is een 62-jarige automobiliste uit Vught op de Vijverbosweg in haar woonplaats tegen een boom gereden. De vrouw is vermoedelijk eerst onwel geworden en daarna tegen de boom gereden. Voorbijgangers hebben de vrouw in afwachting van de ambulance gereanimeerd. Het slachtoffer is in kritieke toestand opgenomen in het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch.