Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 17 december

Alkmaar 17-12-2005 - 15.30 uur

Ongevallen op zaterdag 17 december

Noord-Holland Noord, zaterdag 17 december 2005.

Zaterdagochtend zijn in korte tijd veel ongevallen gebeurd. In de periode aan het einde van de ochtend en het begin van de middag heeft een tiental ongevallen plaatsgevonden in de regio Noord-Holland Noord. De meeste ongevallen vonden plaats in het gebied tussen Hoorn en de Afsluitdijk en werden vermoedelijk veroorzaakt door het winterse weer. Het waren voornamelijk eenzijdige ongevallen waarbij materiële schade aan voertuigen was. Ook waren er ongevallen met letsel. In Wieringerwerf zijn twee ongevallen gebeurd met letsel:

Wieringerwerf, zaterdag 17 december 2005.

Om 11.30 uur ontstond een ongeval langs de Oom Keesweg in Wieringerwerf. Een 60-jarige automobilist uit Wieringen reed over de Robbenoordweg in de richting van Den Oever. Op de kruising met de Oom Keesweg verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende 43-jarige automobiliste uit Wieringen waarna een botsing ontstond. De man belandde tegen een boom, de vrouw met haar drie kinderen kwam met de achterzijde van de auto in een sloot tot stilstand. Zij kwamen alle vier ongedeerd uit de auto. De man moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden en is met hoofdletsel naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht.

Wieringerwerf, zaterdag 17 december 2005.

Om 13.45 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Oosterterpweg in Wieringerwerf. Een 29-jarige automobilist uit Noorder-Koggenland reed over de Oosterterpweg en op de kruising met de Zeugweg/Dorsmolen verloor hij de macht over het stuur, vermoedelijk door het winterse weer. Hij kwam tegen een boom tot stilstand. Zijn inzittende, een 26-jarige vrouw uit Wieringermeer, is met pijn in knie en borst naar het ziekenhuis in Hoorn overgebracht. De automobilist had last van zijn nek.

Automobilist onder invloed veroorzaakt ongeval

Andijk, vrijdag 16 december 2005.

Vrijdagavond rond 19.15 uur zijn twee autos tegen elkaar aan gereden op de Dijkgraaf Grootweg in Andijk. Een 37-jarige automobilist uit Stede Broec, die teveel gedronken had, reed over de Dijkgraaf Grootweg vanuit zuidelijke richting en kwam met zijn rechterkant in de rechterberm. Bij het tegensturen belandde hij op de verkeerde kant van de weg, waar een 43-jarige automobilist uit Andijk met vrouw en dochter aan kwam gereden. Hierdoor ontstond een botsing. De vrouw is met een aantal gebroken ribben in het Westfries Gasthuis opgenomen. De dochter moest ook naar het ziekenhuis, met buik- en beenletsel. De 37-jarige man uit Stede Broec belandde met zijn auto in het water, maar kon op eigen kracht uit de auto komen. Na alcoholcontrole bleek dat hij teveel had gedronken: hij blies 405 ug/l terwijl het wettelijk toegestane maximum 220 ug/l is. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Mishandeling: oproep getuigen

Hoorn, zaterdag 10 december 2005.

Zaterdag 10 december (vorige week) zijn twee mannen van 21 jaar uit Hoorn mishandeld door een groep jongeren in de omgeving van De Dijk in Hoorn. Dit gebeurde omstreeks 21.30-21.45 uur. De twee mannen fietsten daar toen een groep van ongeveer 10 jongeren rond 17/18 jaar hen tegenhielden en mishandelden. Beide mannen werden meerdere malen geslagen en geschopt en moesten naar het ziekenhuis voor onderzoek. De politie van Hoorn is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben en meer kunnen vertellen over de groep jongeren die rond genoemd tijdstip in de omgeving van De Dijk aanwezig was. Gebeld kan worden met de politie van Hoorn, tel. 0900-8844.

Fietser gewond

Hoorn, vrijdag 16 december 2005.

Vrijdagmiddag is een 11-jarige fietser uit Hoorn gewond geraakt na een botsing met een 54-jarige automobiliste uit Nieuwegein. De vrouw reed over de Grevelingenweg in Hoorn vanuit de richting Volkerakweg. Op de kruising met de Maasweg gaf zij geen voorrang aan de van links komende fietser waardoor een botsing ontstond. De jongen had last van zijn borstkast na de aanrijding, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden

Alkmaar, vrijdag 16 december 2005.

Vrijdagmiddag is een 58-jarige man aangehouden wegens winkeldiefstal in een winkel aan de Zijperstraat in Alkmaar. De bedrijfsleider van de winkel zag de man de winkel uitlopen met goederen zonder te betalen en heeft hem aangehouden. Vervolgens heeft hij hem aan de politie Noord-Holland Noord overgedragen.

Bromfietser gewond

Hoorn, vrijdag 16 december 2005.

Vrijdagavond is een 20-jarige bromfietser uit Hoorn gewond geraakt nadat hij onderuit was gegaan met zijn bromfiets. Hij reed over de Rondeelstraat in Hoorn vanuit de richting Spaarneweg. Om onbekende redenen had hij zijn brommer niet goed onder controle en botste zodoende tegen een paaltje. Hij is met een ontzette knieschijf naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht.

Onder invloed achter het stuur

Alkmaar, zaterdag 17 december 2005.

Zaterdagochtend om 0.15 uur is een 56-jarige automobilist uit Alkmaar zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed over de Heilooër Tolweg in Alkmaar reed. De man blies 795 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is.

Den Helder, zaterdag 17 december 2005.

Zaterdagochtend om 0.30 uur is een 22-jarige automobilist uit Polen bekeurd wegens het rijden onder invloed over de Zuidstraat in Den Helder. De man blies 475 ug/l.

Hoorn, zaterdag 17 december 2005.

Zaterdagochtend om 4.00 uur is een 43-jarige automobilist uit Amsterdam zijn rijbewijs kwijtgeraakt wegens het rijden onder invloed over de Rijnweg in Hoorn. De man blies 600 ug/l.

Alcoholcontrole

Alkmaar, zaterdag 17 december 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een alcoholcontrole gehouden op de Koedijkerstraat en Kanaalkade in Alkmaar. In totaal zijn 492 blaastesten gehouden waarbij 7 automobilisten teveel hadden gedronken. Het hoogst gemeten ug/l was 785 ug/l bij een 41-jarige automobilist uit Alkmaar, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Auto gestolen

Alkmaar, vrijdag 16 december 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag is er een auto gestolen vanaf de Ruusbroechof in Alkmaar. Het betreft een witte Opel Kadett met het kenteken SZ-44-ZP.

Woninginbraak

Den Helder, vrijdag 16 december 2005.

Vrijdag is er ingebroken in een woning aan de Joubertstraat in Den Helder. De onbekenden hebben een laptop meegenomen en zijn binnengekomen door een raam te forceren.

Hoorn, vrijdag 16 december 2005.

Vrijdag is een laptop weggenomen uit een woning aan de Zuiderhout in Blokker. De inbrekers zijn binnengekomen door de achterdeur te forceren.

Verkeerscontrole

Berkhout, vrijdag 16 december 2005.

Vrijdagmiddag is op snelheid gecontroleerd langs de Bobeldijk in Berkhout. Eén van de 49 gecontroleerde voertuigen reed te hard en heeft een bekeuring gekregen.

Laatst gewijzigd 17-12-2005 16:13 | © Politie Noord-Holland Noord |