Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
0900-8844

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

17 december 2005

Voorst - Woning uitgebrand

Een woning aan de Kleine Enkweg in Voorst is vrijdag 16 december uitgebrand. De brand ontstond in de namiddag in de keuken. Militairen, die door Voorst reden, zagen de rookontwikkeling en reden naar de woning. Zij brachten de 84-jarige bewoner, die nog in de keuken stond, in veiligheid. Hij werd met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis overgebracht.

Zupthen - Dronken mannen zorgen voor overlast op station

De politie is vrijdagavond 16 december omstreeks 20.30 uur naar het Stationsplein in Zutphen gegaan in verband met overlast van twee dronken mannen. De twee mannen liepen richting het centrum. De politie trof ze aan op de Overwelving. Toen de politie vertelde dat ze aangehouden zouden worden, werd één van de twee mannen, een 43-jarige inwoner van Zutphen, agressief. Hij wilde vechten met de politie. Beide personen zijn overgebracht naar het politiebureau in Zutphen. Tijdens de rit naar het bureau schold de 43-jarige man de agenten uit en bedreigde hij hen. De man wordt vervolgd voor de belediging en bedreiging van de agenten. Beide mannen zijn inmiddels in vrijheid gesteld.

Zutphen - Aanhoudingen na vechtpartij

De politie heeft in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 december twee aanhoudingen verricht na een vechtpartij aan de Emmerikseweg in Zutphen.
Enkele jongeren uit Zutphen liepen omstreeks 01.00 uur over de Emmerikseweg naar huis. Twee jongens die aan de overkant van de straat liepen, begonnen hen uit te schelden. Dat leidde tot terugschelden, waarna er over en weer klappen vielen. Een 21-jarige vrouw uit Zutphen kreeg een vuistslag in haar gezicht. De jongens, 17 en 18 jaar oud, werden aangehouden.

Zutphen - Diefstal bouwhekken

Een aannemer heeft vrijdag 16 december aangifte van diefstal gedaan bij de politie. Vanaf een terrein aan de Fanny Blankerskoenweg in Zutphen is tussen 14 en 16 december bouwmateriaal, waaronder 30 bouwhekken, gestolen.

Zutphen - Aanrijding met letsel

Op de Den Elterweg in Zutphen heeft zich vrijdag 16 december omstreeks 16.15 uur een ongeval met letstel voorgedaan. Een 39-jarige man uit Wilp reed over de provinciale weg N314, komende uit de richting van Baak. Voor hem in dezelfde richting stond een 31-jarige automobiliste uit Zutphen stil op de rijbaan, omdat zij linksaf wilde slaan. De man uit Wilp was niet in staat om zijn voertuig tot stilstand te brengen, waardoor een aanrijding volgde. Beide bestuurders zijn met licht letsel afgevoerd door de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

EINDE BERICHTEN

---- --