Politie Zeeland


---


O-7564-2005 Verdachte aangehouden in de zaak Blokpoel

Politie Zeeland heeft gisteren rond 7.00 uur een 50-jarige man aangehouden in zijn woning in Goes. De man wordt verdacht van zijn betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Sam Blokpoel uit Goes.

Sam Blokpoel werd op 19 augustus 1995 aan de Oostwal in Goes zo ernstig mishandeld dat hij na enkele dagen aan zijn verwondingen overleed. Dit misdrijf is destijds niet opgelost. Eind 2004 heeft politie Zeeland het onderzoek naar de gewelddadige dood heropend omdat nieuwe informatie over het misdrijf was binnengekomen.

Met de recente aanhouding hoopt politie en justitie een doorbraak te hebben in dit onderzoek. Tegen de aangehouden verdachte bestaan voldoende aanwijzingen, maar wat zijn exacte rol is geweest, zal verder onderzoek moeten uitwijzen. De verdachte zal in het begin van de week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland