Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting 0900-8844

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

17 december 2005

Achterhoek - Verkeersongevallen door sneeuwval

Als gevolg van de sneeuwval deden zich zaterdagmorgen 17 december meerdere aanrijdingen voor in de Achterhoek. Niemand raakte gewond. In de nacht van vrijdag 16 december op zaterdag 17 december omstreeks 02.00 uur reed een 37-jarige automobilist uit Veenendaal over de Doetinchemseweg, komende uit Doetinchem. Door de sneeuwval ging zijn auto glijden en botste deze tegen een verkeersbord. Op dezelfde weg reed omstreeks 06.00 uur een 24-jarige Doetinchemmer in zijn auto, komende uit de richting van Doetinchem. Door de sneeuwval ging zijn auto glijden en botste deze tegen een boom.

Ook in Aalten was het raak. Omstreeks 09.00 uur zaterdagmorgen gleed de auto van een 29-jarige vrouw uit Aalten tegen een geparkeerd staande auto op Varsseldsestraatweg. Beide voertuigen raakten licht beschadigd.

Een glijpartij op de kruising van de Wolborgenmate en de Plattenburgstraat in Doetinchem resulteerde zaterdagmorgen 17 december omstreeks 11.00 uur in een aanrijding. Een 43-jarige man uit Doetinchem sloeg echtsaf de Wolborgermate in. Door het besneeuwde wegdek gleed hij in de bocht echer naar de linkerrijstrook, waar net een 60-jarige plaatsgenoot met zijn auto reed. Een aanrijding bleef niet uit.

Winterswijk - Fietser geschept

Een fietser uit Borculo is vrijdagmorgen16 december omstreeks 06.30 uur geschept door een auto op de Rondweg Zuid in Winterswijk. De 28-jarige automobilist uit Barchem kwam uit de richting Corle en reed in de richting Kotte. Hij verklaarde de fietser niet te hebben gezien. De fietser, een 19-jarige vrouw uit Borculo, werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Harreveld - Botsing twee auto's

Op de Manschotterweg en Wolterij in Harreveld heeft zich vrijdagavond 16 december omstreeks 18.20 uur een verkeersongeval voorgedaan. Een 75-jarige inwoner van Harreveld reed op de Manschotterweg, komende uit de richting van Harreveld. Hij verleende op het kruispunt geen voorrrang aan de voor hem van rechts komende 35-jarige automobilist uit Silvolde. Hierdoor ontstond een aanrijding. De auto van de 75-jarige man raakte total loss. Hij werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Zijn passagier werd in verband met nekklachten voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de andere automobilist werd met letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Beide auto's werden weggesleept.

Aalten - Onder invloed

Een 23-jarige automobilist uit Doetinchem bleek afgelopen nacht (17/12) rond 02.30 uur bij een politiecontrole op de Hogestraat in Aalten onder invloed van alcohol. Hij werd gecontroleerd omdat hij met zijn auto tegen de richting in reed. Na een blaastest, werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek het alcolpromillage 0,8 te zijn. De politie maakt proces verbaal op. Een uur later, rond 3.30 uur, hield de politie een rijder onder invloed van alcohol aan in Zelhem. Bij een politiecontrole aan de Kruisbergseweg werd de 29-jarige man uit Doetinchem blazen. Zijn alcoholpromillage bleek 1,25. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Didam - Controle fietsverlichting

In totaal 25 fietsers kregen vrijdagmorgen 16 december een bekeuring voor het niet voeren van fietsverlichting. De controle werd gehouden op de Willibordusweg en de Spoorstraat in Didam.

Ulft - Brooddieven aangehouden

De politie heeft zaterdagmorgen 17 december omstreeks 05.00 uur twee mannen op heterdaad betrapt bij het stelen van brood in Ulft. Kort nadat de bakker kratten met brood had afgeleverd bij een supermarkt aan de Kerkstraat in Ulft, maakten twee mannen de verpakking open en namen zij er brood uit. Zij werden aangehouden door de politie. In een plastic tas hadden de mannen een kerststol en bolletjes gestopt. De mannen, een 25 jarige man uit Gendringen en een 24-jarige man uit Ulft, werden overgebracht naar het politiebureau in Doetinchem

EINDE BERICHTEN

---- --