Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt doorrijden na ongeval

Geldermalsen 17-12-2005 - (02)

Vrijdagavond rond 22.30 uur troffen voorbijgangers twee gewonde mensen naast een fiets aan op de Deilseweg. Onmiddellijk alarmeerden zij politie en ambulance. De slachtoffers waren een 22-jarige man uit Culemborg en een 22-jarige vrouw uit Deil. De man had een hoofdwond, maar was wel aanspreekbaar. De vrouw was buiten kennis. Zij had ernstig hoofdletsel en een elleboogbreuk. Beiden werden overgebracht naar een ziekenhuis.

De politie heeft de toedracht van dit ongeval onderzocht. Het staat vast dat de twee mensen, die samen op een fiets reden, zijn aangereden door een auto. Een uur na het ongeluk heeft de politie een automobilist aangehouden, die zich in de omgeving verdacht gedroeg, maar deze bleek niets met het ongeval te maken te hebben. Uit onderzoek door het bureau Verkeersongevallenanalyse blijkt dat de doorgereden auto vermoedelijk kwam uit de richting van het aan de achterkant van het station gelegen P&R-terrein. De auto zal waarschijnlijk doorgereden zijn de Deilseweg op. Het gaat om een rode personenauto.

De politie verzoekt mensen die vrijdagavond rond 22.30 uur een rode auto met schade aan de voorzijde hebben zien rijden in de genoemde omgeving, dit door te geven aan het team Geldermalsen, telefoon 0900 8844. Ook wanneer u andere informatie heeft kunt u hetzelfde nummer bellen.