Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 17 december

* GROTE ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid, De Eilanden en de Zeehavenpolitie hebben vrijdagavond en -nacht een grote alcoholcontrole gehouden op de A15 tussen het Hartelkruis en de afslag Welplaatweg.
Ruim 1600 verkeersdeelnemers hebben een blaastest afgelegd, 16 van hen kregen een proces-verbaal omdat ze teveel hadden gedronken. Aan de actie werkten 45 politiemensen mee.
Alcoholcontroles worden gehouden om de verkeersveiligheid te bevorderen en het aantal verkeersongelukken terug te dringen. Er vinden nog steeds ernstige ongelukken plaats doordat automobilisten met alcohol op achter het stuur kruipen.
* FIETSER ONDER INVLOED VAN ALCOHOL
SOMMELSDIJK - Een 28-jarige man uit Hellevoetsluis kreeg zaterdagmorgen vroeg een proces-verbaal omdat hij onder invloed van alcohol op z'n fiets reed.
Omstreeks kwart over drie zagen politiemensen de verdachte op z'n fiets op de Oost-Krakeelstraat rijden. Hij viel nogal op omdat hij een pylon, die normaal gebruikt worden bij wegafzettingen, op z'n hoofd had. Hij werd aangesproken en het bleek dat hij alcohol had gedronken. Uit de blaastest kwam naar voren dat hij teveel had gebruikt. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en daarnaast stond hij nog gesignaleerd voor een boete van 339,38 euro, die hij betaalde.

* STRAATROVER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 33-jarige Rotterdammer is vrijdagavond aangehouden. Hij wordt verdacht van een straatroof. Om even voor half twaalf werd in de Rododendronstraat een vrouw benaderd door een onbekende man. Hij bedreigde haar en nam vervolgens geld uit haar portemonnee weg.
De politie werd gewaarschuwd en die stelde direct een onderzoek in de omgeving in. Na ongeveer een uur zag men een man op een fiets op de Meidoornsingel, die veel gelijkenis vertoonde met het opgegeven signalement. Hij werd staande gehouden en kon zich niet legitimeren, daarnaast reed hij op een fiets waarvan het slot was verbroken. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Hij wordt verdacht van de straatroof.

Uitgave vrijdag 16 december 2005

* VROUW ERNSTIG GEWOND NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - De recherche van het district Rotterdam-West is een uitgebreid onderzoek gestart naar een steekpartij die vrijdagochtend plaatsvond.
Het slachtoffer vluchtte na de steekpartij een woning aan de Toussaintstraat in, waar de hulpdiensten werden gealarmeerd. In de woning werd de vrouw met ernstige verwondingen aangetroffen. Zij werd met een spoedtransport overgebracht naar het ziekenhuis. De recherche stelt een onderzoek in naar de dader van de steekpartij. Ook is nog onduidelijk waar de steekpartij heeft plaatsgevonden en wat de achtergronden zijn.