2e persbericht van zaterdag 17 december 2005

Eindhoven 17-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven/Helmond: Politie arresteert verdachten van handel in harddrugs

De politie heeft vrijdagavond in Eindhoven en Helmond in totaal negen mensen aangehouden die worden verdacht van (betrokkenheid bij de) handel in harddrugs. Dat gebeurde na een onderzoek dat twee maanden heeft geduurd. Er waren vrijdag ongeveer 40 politiemensen van de recherche en de Helmondse afdelingen bij de aanhoudingen betrokken.

De twee hoofdverdachten werden als eerste aangehouden. Het gaat om een 25-jarige Eindhovenaar, die rond 20.00 uur op de James Ensorlaan in Helmond werd opgepakt, en een 28-jarige Helmonder, die rond 21.15 uur op de Rembrandtlaan in zijn woonplaats werd aangehouden. Ook twee mannen die bij hem waren, een 23-jarige Helmonder en een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden. Dit tweetal is zaterdagochtend na verhoor weer heengezonden.

Nadat de hoofdverdachten waren opgepakt, is huiszoeking gedaan in een aantal panden in Eindhoven en Helmond waar zij banden mee hebben. Daarbij werden nog eens vijf personen uit Helmond aangehouden: drie mannen (23, 24 en 41 jaar) en twee vrouwen (20 en 21 jaar).

In de woningen van de twee hoofdverdachten in Eindhoven en Helmond vond de politie in totaal 300 gram heroine, twee gestolen laptops, dertien gestolen autoradios, zeven busjes traangas en verpakkings- en weeg-materiaal voor verdovende middelen. In de woning van de 41-jarige Helmonder werden vier gram cocaine, een flesje GHB, 50 gram weed, pepperspray en verpakkings- en weeg-materiaal voor verdovende middelen gevonden.

Zaterdagochtend zijn de 24-jarige man en de 21-jarige vrouw uit Helmond na verhoor weer heengezonden. De vijf andere verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen maandag worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris in Den Bosch.

Eindhoven: Man in gestolen auto door politie opgepakt

De politie heeft zaterdagochtend rond 5.30 uur in een woning in Strijp een man van 21 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de diefstal van een personenauto vanaf de Paaltjesweg. Daar werd na vrijdagavond 23.00 uur een Opel Corsa gestolen. Rond 4.30 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden met daarin twee mannen. Toen ze hen wilden controleren, ging de wagen er vandoor. Na een achtervolging stopte de auto op de Tellegenstraat. De twee inzittenden sprongen eruit en gingen er te voet vandoor. Na een zoektocht in de omgeving zagen agenten de 21-jarige Eindhovenaar de woning in Strijp binnengaan. Daar werd hij aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De andere verdachte is nog steeds spoorloos. De auto waarin ze reden was de bewuste Opel Corsa.

Deurne: Verdachte van inbraak door de politie opgepakt

Een 37-jarige man met de Poolse nationaliteit is zaterdagmiddag rond 14.30 uur door de politie aangehouden op de Energiestraat. Hij wordt verdacht van de inbraak in een sportcomplex van zaterdagochtend (zie
1e persbericht van vandaag). De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Budel: Politie arresteert verdachte van mishandeling

Bij zijn woning in Budel heeft de politie zaterdagmiddag rond 14.00 uur een man van 30 jaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij zaterdagochtend rond 3.00 uur op de Dorpsstraat een 18-jarige inwoner van Budel ernstig heeft mishandeld door hem te slaan en te schoppen. Het slachtoffer liep daardoor letsel op aan zijn gezicht, heup, elleboog en knie. Ook een 19-jarige man uit Lommel, die bij hem was, kreeg een klap in zijn gezicht. De mishandeling gebeurde nadat de 18-jarige man op de Dorpsstraat op zijn fiets tegen een auto was aangereden waarbij een buitenspiegel werd beschadigd. Vrijwel meteen kwam de verdachte naar de man toe en begon hem te slaan en te schoppen. Toen de eigenaar van de auto erbij kwam, stopte de verdachte daarmee. Hij heeft nog wel zijn naam genoemd tegen de slachtoffers. Nadat deze zaterdagochtend bij de politie aangifte hebben gedaan, is de verdachte aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.