Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Garderen, verkeersongeval met letsel

Publicatiedatum: 17-12-2005 17:38:23

Op 17 december vond rond 16.00 uur op de Koningsweg in Garderen een verkeersongeval plaats, als gevolg waarvan twee mannen gewond raakten. Een van hen (de passagier) moest met ernstig letsel worden overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Utrecht. De bestuurder werd met lichte verwondingen overgebracht naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede. Op dit moment zijn er nog geen personalia bekend.

Het ongeval vond plaats toen de bestuurder -komende uit de richting van Uddel- in een bocht de controle over het stuur kwijtraakte. Een stuurcorrectie mocht niet meer baten, zodat de auto de berm inreed en tegen een boom tot stilstand kwam.
De Verkeersongevallendienst van de politie Gelderland-Midden verricht sporenonderzoek om de toedracht aan het daglicht te brengen. Niettemin heeft de politie het vermoeden dat er drank in het spel was; er was
-zo blijkt uit het eerste onderzoek- in ieder geval geen sprake van gladheid. Van de man wordt een bloedproef afgenomen. Als gevolg van het onderzoek werd de Koningsweg tijdelijk afgesloten.

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie - Ronald van der Leeden
Telefoon: 026-3524721 (tot 18.30 uur).