Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting 0900-8844

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

17 december 2005

Apeldoorn - Fietser aangereden

Een 47-jarige Apeldoorner fietste vrijdagmorgen 16 december omstreeks 07.30 uur over de Sluisoordlaan, komende uit de richting Trekweg. Hij botste op het kruispunt met het Kanaal Noord op de voor hem van links komende auto van een 44-jarige Apeldoorner. De fietser is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Uddel - Verkeersongeval

Op de kruising van de Amersfoortseweg met de Aardhuisweg in Uddel deed zich vrijdagmiddag 16 december omstreeks 17.45 uur een verkeersongeval voor. Een 43-jarige automobiliste uit Ermelo reed over de Amersfoortseweg, komende uit de richting Apeldoorn. Een 46-jarige man uit Uddel wilde met zijn auto vanaf de Aardhuisweg de Amersfoortseweg opdraaien om in de richting van Apeldoorn te gaan. Hij zag daarbij de auto van de vrouw uit Ermelo over het hoofd. Haar auto werd in de flank aangereden. Zij liep licht letsel op en ook haar 20-jarige passagier raakte gewond. De ambulance kwam en bracht het 20-jarige slachtoffer naar het ziekenhuis in Harderwijk.

Apeldoorn - Rijden onder invloed

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 december werd er in Apeldoorn en de omliggende dorpen een grote alcoholcontrole gehouden. Er werden in totaal 743 blaastesten afgenomen. Negen bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed. Onder hen een 37-jarige man uit Twello, die op de Deventerstraat werd aangehouden. De automobilist bleek een alcoholpromillage van 1,7 te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto werd in beslag genomen. Ook een 43-jarige Apeldoorner en een 58-jarige vrouw uit Apeldoorn werden in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 december aangehouden voor het rijden onder invloed. De man werd aangehouden op de Prins Willem Alexanderlaan in Apeldoorn, omstreeks 23.00 uur. Hij bleek een alcoholpromillage van 0,9 te hebben. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. De Apeldoornse vrouw werd omstreeks 00.45 uur gecontroleerd op de Deventerstraat in Apeldoorn. Haar alcoholpromillage bedroeg 0,7. Zij kreeg een proces verbaal en een rijverbod. Op de Koning Stadhouderlaan werd omstreeks 02.00 uur een 44-jarige automobiliste uit Apeldoorn aangehouden. Zij negeerde een stopteken van agenten die op alcohol controleerden. Na een korte achtervolging lukte het de politie om de vrouw staande te houden. Ze bleek alcohol te hebben gebruikt en werd naar het politiebureau gebracht. Daar bleek haar alcoholpromillage 1,4 en werd haar rijbewijs ingevorderd. Tegen de vrouw zal proces verbaal worden opgemaakt. Tevens krijgt zij een bekeuring voor het negeren van een stopteken. Op de Arnhemseweg in Apeldoorn werd omstreeks 03.45 uur een 35-jarige vrouw uit Apeldoorn staande gehouden tijdens een alcoholcontrole. Zij bleek een promillage van 1,1 te hebben. De vrouw kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 4 uur. Omstreeks 03.45 uur man signaleerde de politie een automobilist die in tegenstelde richting op de Molenstraat reed. Op de Deventerstraat kon de politie de man laten stoppen. Na een blaastest werd de 27-jarige man uit Elspeet aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man, een beginnend bestuurder, had een alcoholpromillage van 0,7.

Apeldoorn - Portier belaagd

Een portier van een horeca-etablissement in de Apeldoornse binnenstad kreeg in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 december omstreeks 04.30 uur problemen met een bezoeker. Hij vertelde de politie dat de man daarbij een mes had gebruikt en dat hij als gevolg daarvan een schram op zijn buik had. De politie hield de verdachte, een 23-jarige Apeldoorner, aan. Hij bleek in het bezit van een mes. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Beekbergen - Rijden onder invloed

Een 59-jarige automobiliste uit Noordwijk bleek vrijdagavond (16/12) rond 22.30 uur bij een politiecontrole op de Kerkweg in Beekbergen onder invloed van alcohol. Het alcoholpromillage in haar bloed bedroeg 0,9 promille. De vrouw kreeg een bekeuring voor het rijden onder invloed en een rijverbod voor 3 uur.

EINDE BERICHTEN

---- --