Gemeente Amsterdam

IJsbaan in Oud Zuid

14 december 2005
---
Persbericht Oud Zuid Er kan binnenkort weer geschaatst worden op het Museumplein! De jaarlijkse ijsbaan op de vijver bij het Rijksmuseum wordt op zondag 18 december feestelijk geopend.

Het voltallige Dagelijks Bestuur van stadsdeel Amsterdam Oud Zuid is bij de opening aanwezig. Drie wethouders binden de schaatsen onder om samen met ijshockeyclub Amstel Tijgers de baan in te wijden. Twee andere wethouders verzorgen de koek-en-zopie.

Om half twee geeft Paul Slettenhaar, wethouder Sport van het stadsdeel, het startschot van de officiële opening. Samen met collegawethouders Emile Jaensch en Lieke Thesingh speelt hij vervolgens een partijtje ijshockey met junioren van de Amstel Tijgers. In de dweilpauze helpen de wethouders Joep Blaas en Laurien van den Hoven bij het verzorgen van de gratis koek-en-zopie. Daarna laten kinderen van kunstrijvereniging FSA fraaie figuren op de schaats zien. Na een openbare les kunstrijden is de ijsbaan voor iedereen vrij toegankelijk. Schaatsen op het Museumplein

Spelregels ijsbaan

De ijsbaan op het Museumplein is geopend van 9 uur 's morgens tot 10 uur 's avonds (er is verlichting). Toegang tot de ijsbaan is gratis, het huren van schaatsen kost EUR 5. De baan wordt door stadsdeel Amsterdam Oud Zuid onderhouden en gedweild. Tijdens de dweilpauzes wordt de baan afgesloten. Er is geen toezicht dus ouders zijn zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van hun kinderen. De baan is geopend tot en met zondag 26 februari.