Gemeente Delft Leukste straat Delft naar Efteling

De Debussyflat is op 8 oktober 2005 uitgeroepen tot de Leukste Straat van Delft 2005. 190 bewoners van de flat gaan daarom aanstaande zondag 18 december naar de Winter Efteling. De Debussyflat heeft het bezoek aan de Winter Efteling gewonnen omdat de jury onder de bewoners van de 196 woningen een grote betrokkenheid signaleerde. De bewoners ondernemen veel activiteiten onder leiding van een zeer betrokken bewonerscommissie om zo een prettig woonklimaat in de flat te creëren.

De bewoners van de Debussyflat hebben bijvoorbeeld een eigen bewonersruimte, waar veel gebeurt. Voor alle bewoners, jong en oud worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd, waar veel mensen aan meedoen. Enkele activiteiten binnen de Debussyflat: LAN-party: de jongeren spelen on-line games tegen elkaar, grote opzoomeractie: galerijen, keldergangen, straat schoon maken, plantenbakken aanbrengen, lifthallen verfraaien, de verkiezing van de Mooiste Galerij, kunstwerk in de hal, multi-cultihapjes. En diverse activiteiten zoals: multiculturele theetuin aan het einde van de Ramadan, digitale muurkrant, viering van internationale vrouwendag, bloemschikavond, herenbrunch op vaderdag, reflectortocht naar Kerkpolder, voetbaltoernooi, kinderkermis en een eigen website

Het aantal mensen dat mee gaat naar de Winter Efteling is groter dan voorzien, bijna 200 mensen gaan zondag op pad! De gemeente Delft, Wooncorporatie Vidomes en de bewonersvereniging van de Debussyflat dragen er daarom samen zorg voor om deze dag mogelijk te maken. Ook Connexxion doet een duit in het zakje door de bussen tegen zeer gereduceerd tarief beschikbaar te stellen. Zondag 18 december is het dan zover. Rond 9.30 uur rijden de bussen (waaronder een dubbeldekker) voor de flat en kunnen de bewoners instappen. Om 10.00 uur vertrekt de stoet richting Kaatsheuvel. Om 17.30 uur wordt de thuisreis aanvaard zodat iedereen rond 18.30 uur weer in Delft terug is.

Een leuke straat is een straat waar bewoners samen iets doen, bijvoorbeeld nieuwe buren spontaan welkom heten, de straat schoonhouden of samen iets doen aan de verkeersveiligheid. In de winnende straat, in dit geval dus de Debussystraat, staat ook een jaar lang een bronzen beeld van de 'jonge' Hugo de Groot.



Gemeente Delft