Ingezonden persbericht


Persbericht

Inwijding nieuwe Verrijzeniskerk op zondag 18 december a.s.

Vanaf begin jaren negentig is gewerkt aan plannen om de oude grote Verrijzeniskerk aan de Vondellaan te vervangen door een kleiner gebouw. Een gebouw dat beter past bij het 'kerkzijn' in de 21e eeuw. Na vele jaren van planvorming, overleggen en onzekerheid was er in 2002 een definitief plan. Dit plan is door de parochie samen met woningcorporatie Cires gemaakt. Op de locatie waar de oude Verrijzeniskerk stond worden appartementen en een nieuwe kerk gebouwd. Het nieuwe kerkgebouw met bijbehorende ruimten voor parochiecentrum biedt plaats aan circa 250 bezoekers. De te bouwen kerkruimte is door de flexibele indeling van de ruimten optimaal bruikbaar voor diverse bijeenkomsten en diensten.

Hoewel er aan de appartementen nog volop wordt gebouwd, zijn Cires en aannemer PBO erin geslaagd om de kerk, volgens planning, vóór de kerst gereed te hebben.

Voordat de kerk daadwerkelijk in gebruik kan worden genomen voor vieringen moet deze worden ingewijd. Bisschop Martinus Muskens zal dit op zondag 18 december a.s. komen doen. Het relatief beperkte aantal zitplaatsen is inmiddels volledig bezet met vrijwilligers en parochianen. Wij nodigen u van harte uit om zondag 18 december tussen 14:00 - 16:00 uur de nieuwe kerk te komen bekijken. En uiteraard bent u ook van harte welkom tijdens de kerstdagen en de periode daarna. Nadere informatie over de tijden waarop wordt gevierd gedurende kerstmis en de periode daarna vindt u in de lokale media of via de website www.verrijzenis-parochie.nl

De bouw die dit voorjaar is gestart is voorspoedig verlopen. Dit is uiteraard te danken aan de inzet van de aannemer maar ook aan de vele vrijwilligers die samen met architect Frans van Leijsen hebben meegewerkt bij de voorbereidingen, de daadwerkelijke werkzaamheden en de inrichting.

De nieuwe kerk biedt uitstekende mogelijkheden om invulling te geven aan de doelstellingen van het huiskamerprofiel. Doelstelling van het huiskamerprofiel is het creëren van grote betrokkenheid van mensen, waardoor mensen hart krijgen voor de parochie en voor elkaar. De pastores voelen zich thuis op alle kerkplekken van het 'huiskamerprofiel'. Zij stellen hoge prioriteit aan het pastoraat van de nabijheid, waarbij mensen thuis, in het buurthuis, op school of bij wijk- en dorpsactiviteiten worden opgezocht. Kernwoorden die het huiskamerprofiel karakteriseren zijn:
. Breed pastoraal aanbod, ook voor jongeren en kinderen
. Goede liturgie en hedendaagse taal

. Ruimte en verantwoordelijkheid voor vrijwilligers
. Laagdrempelig en uitnodigend

. Aanwezig in de wijken

Naast de Verrijzenisparochie nemen ook de St. Antoniusparochie, St. Marcoen (Dorst) en Johannes de Doper (Oosteind) deel in het huiskamerprofiel.



Ingezonden persbericht