Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 6 november 2005

Apollo Ensemble geeft bijzonder Kerstconcert in Nieuw Land Erfgoedcentrum

Op zondag 18 december om 15.00 geeft het Apollo Ensemble een speciaal Kerstconcert in het Nieuw Land Erfgoedcentrum. Het concert is onderdeel van een reeks zondagmiddag concerten 'Muziek in de Winter', die Nieuw Land organiseert in samenwerking met Hydron Flevoland.

Bijzondere bezetting
Het Lelystadse Apollo Ensemble heeft in de loop der jaren een nationale naam opgebouwd met fijnzinnige uitvoeringen van onbekende klassieke en barokmuziek. Elke keer weer weet het ensemble de luisteraars te verrassen met boeiende vondsten op het gebied van uitvoering en repertoirekeuze. Op zondag 18 december heeft het ensemble een bijzondere bezetting want naast blokfluit, fagot en clavecimbel is er ook een luit. In werken van bekende componisten als Telemann, Sweelinck, Boismortier en Leclair of van onbekenden als Kleinknecht en Falckenhagen wordt u meegesleept naar hogere 'kerstsferen'. Er worden twee concerten voor clavecimbel en fluit ten gehore gebracht, begeleid door fagot en luit. Ook worden een fagotsonate van Boismortier en diverse solostukken uitgevoerd waarbij af en toe een kerstmelodie tevoorschijn komt.

De toegangsprijs voor het concert bedraagt E 7,50 en wie ook het museum bezoekt, betaalt slechts E 3,50. Ook kunt u een passe-partout kopen voor de gehele concertreeks voor maar E 35,00. U kunt plaatsen reserveren bij de receptie van Nieuw Land, telefoon (0320) 22 59 00 of per e-mail receptie@nieuwlanderfgoedcentrum.nl. Het Apollo Ensemble speelt nog een keer in Nieuw Land met een nieuw programma op zondag 12 februari om 15.00 uur. Het eerstvolgende concert in deze reeks wordt gegeven door het Brass Choir Midden-Nederland, onder aanvoering van trombonist Henk Meijer.

Apollo Ensemble

Sinds 1992 is het Apollo Ensemble bezig met het onderzoeken en vertalen en vertolken van barokmuziek voor het moderne publiek. Om muziek uit diverse stijlperioden het meest optimaal uit te voeren wordt gespeeld op instrumenten of kopieën van instrumenten uit die tijd. Iedere keer opnieuw wordt een nieuwe invalshoek gekozen, het ensemble durft te experimenteren, met verfrissende resultaten. De programma's hebben een bijzonder karakter, door repertoirekeus, toevoeging van theatrale elementen of in combinatie met andere kunstvormen. De bezetting is, afhankelijk van het programma, variërend van 3 tot ca. 25 musici.