Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Kees Silvis geeft startschot kerstloop

BARENDRECHT (maandag 12 december 2005) ­ Zondag 18 december organiseert atletiekvereniging C.A.V. Energie voor de zesde maal de Hypotheekshop Kerstloop. De kerstloop bestaat uit een officië- le K.N.A.U. wegwedstrijd over een afstand van 15 kilometer en prestatielopen van 6.6, 10 en 15 kilo- meter voor volwassenen en een kinderloop van 2 kilometer. Wethouder Kees Silvis geeft om 11.30 uur het startsein voor de kinderloop. De prijsuitreiking hiervan is om 12.00 uur. Vervolgens geeft hij om 13.00 uur het startschot voor de volwassenen en neemt zelf deel aan de prestatieloop van 15 ki- lometer.

De start van de 6.6, 10 en 15 kilometer vindt in verband met de renovatie van de atletiekbaan om 13.00 uur plaats bij de ingang van atletiekvereniging C.A.V. Energie op Sportpark "De Bongerd". Het verkeersvrije parcours voert langs de Dierensteinweg over het spoorwegviaduct en gaat langs de Greenery via de verbin- dingsweg richting Ridderkerk. Het fietspad langs de Rijksweg A16 brengt de sporters naar de keerpunten, waarna wordt teruggelopen naar het Sportpark "De Bongerd". De finish is bij de ingang van atletiekvereni- ging C.A.V. Energie. De 15 kilometer kent geen echt keerpunt, maar maakt bij Ridderkerk-Rijsoord een lus over en onder de Rijksweg A16. De start van de kinderloop vindt om 11.30 uur plaats. Deze loop bestaat uit een parcours op Sportpark "De Bongerd".

Deelname
Inschrijven kan vanaf 11.30 uur in het clubgebouw van C.A.V. Energie op Sportpark "De Bongerd" en kost 6 euro. Deelname staat voor iedereen open. De accommodatie beschikt over voldoende kleed- en douchege- legenheid en ook is er genoeg ruimte om te parkeren.

Noot voor de pers,