Utrecht 08.00 uur

Utrecht 18-12-2005 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Dode na spookrit

UTRECHT- Op zondagochtend overleed een automobilist nadat hij frontaal op een andere auto was gereden op de Rijksweg A12.

De automobilist uit Utrecht reed over de Parallelbaan van de Rijksweg A12 nabij afslag Jaarbeurs. Door onbekende oorzaak is de man in aanrijding gekomen met de vangrail en tolde toen vervolgens meerdere keren om zijn as. Nadat de automobilist zijn auto weer onder controle had vervolgde hij zijn weg.

Vermoedelijk doordat hij gedesorienteerd was door de aanrijding reed het nu tegen de richting in, in de richting van Woerden en kwam vervolgens weer op de hoofdbaan terecht.

Zeer vermoedelijk was de verlichting van de auto na de aanrijding kapot gegaan en was dus voor het overige verkeer niet/slecht zichtbaar. Bij de afrit De Meern botste de automobilist vervolgens frontaal op auto afkomstig uit de richting van Woerden. Na de aanrijding vlogen de autos direct in brand. De veroorzaker van de aanrijding zat bekneld in zijn brandende auto. Automobilisten die waren gestopt sloegen de ruit in en haalde de man uit zijn benarde positie. De brandweer bluste de brand en kon voor komen dat een van de auto's volledig in vlammen opging.

Ambulancepersoneel moest constateren dat dit slachtoffer was overleden. De inzittenden van de andere auto werden met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

De rijksweg A12 is tot 06.30 uur afgesloten geweest voor verkeer vanwege sporenonderzoek en reparatie aan het wegdek.

Jongens bieden gestolen fiets aan

UTRECHT- Op zaterdagochtend werden vier personen aangehouden na het aanbieden en kopen van een gestolen fiets. Omstreeks 01.40 uur zagen medewerkers van cameratoezicht dat 3 jongens van 17-jaar uit Houten met een fiets rondliepen. Omdat zij verdacht gedrag vertoonden werden zijn in de gaten gehouden. Op een gegeven moment werd gezien dat het drietal de fiets aanbood aan een 35-jarige man uit Utrecht. De man betaalde geld aan het trio. De politie pakte het viertal op en onderzoek wees uit dat de fiets in 1999 was gestolen. Tegen de verkopers en kopers is proces-verbaal opgemaakt.

Spuiters aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagochtend werden twee graffityspuiters aangehouden. Omstreeks 01.50 uur kreeg de politie de melding dat een tweetal personen bezig waren met spuitbussen op het Stationsplein. Bij het zien van de agenten renden de twee mannen, in de leeftijd van 25 en 26 jaar oud afkomstig uit Nieuwegein en Utrecht, hard weg. Na een achtervolging kon het duo worden aangehouden. Zijn hadden een tekening gemaakt van groen en paarse verf van twee meter hoog en acht meter lang. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Tegen de verkeerde aangereden

UTRECHT- Op zaterdagochtend reed een fietser tegen een politieauto op. Omstreeks 01.20 uur reden agenten over de Zadelstraat en vanuit de Lijnmarkt kwam een fietser aanrijden die pardoes op de motorkap van de politieauto terecht kwam. De man raakte niet gewond maar had wel gedronken. Op het politiebureau blies hij 425 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Scooters botsen

UTRECHT- Op vrijdagochtend raakten twee scooterbestuurders gewond na een aanrijding. Omstreeks 06.00 uur reden twee bromfietser uit Utrecht over de Brailledreef. Hier botsen de twee frontaal op elkaar. De 38-jarige scooterrijder en de 28-jarige scooterrijder wisten zich niets meer van de aanrijding te herinneren en werden met hoofdletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Voetganger aangereden

UTRECHT- Op vrijdagochtend raakte een vrouw ernstig gewond nadat ze was aangereden. Omstreeks 08.30 uur stak een 51-jarige voetgangster uit Utrecht de weg over. Hier werd zij aangereden door een 33-jarige automobiliste uit Utrecht. De vrouw raakte ernstig gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van dit ongeval.

Vernieler aangehouden

UTRECHT- Op zondagochtend werd een vernieler aangehouden. Omstreeks
01.30 uur reden agenten over de Twijnstraat. Hier werden de agenten gewenkt door een getuige. Deze vertelde dat een 20-jarige man uit Utrecht zojuist autos had bekrast. De man werd aangehouden en onderzoek wees uit dat hij tenminste 3 autos had bekrast. De man is ingesloten voor verhoor.

Aangehouden na stelen jas

UTRECHT- Op zondagochtend werden twee jongens aangehouden na diefstal. Omstreeks 03.45 uur zagen agenten twee jongens lopen over de Vinkenburgstraat. De agenten zagen dat de jongens, 17 jaar uit Nieuwegein en Utrecht, iets onder een snackwagen legde en wegliepen. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen een jas aan onder de wagen. De jongen werden getraceerd en al snel bleek dat de jas was gestolen uit een horecagelegenheid in Utrecht. De eigenaar van de jas deed aangifte en dievenduo werd ingesloten voor verhoor.

Alcoholcontrole

UTRECHT- Op twee plaatsen in de stad werd vrijdagavond een alcoholcontrole gehouden. Van 16.30 uur tot 19.00 uur moesten 115 weggebruikers blazen en niemand had teveel gedronken. Van 22.00 uur tot 23.15 uur moesten 91 mensen blazen en hiervan had er 1 teveel gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.