Rijn&Venen 09.30 uur

Utrecht 18-12-2005 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Rijden onder invloed

BREUKELEN/LOENEN AAN DE VECHT- Op vrijdag werd een alcoholcontrole gehouden waar veel overtreders werden aangehouden. Tussen 20.30 en 02.30 uur werd er gecontroleerd op de Amerlandseweg en de Rijksstraatweg. In Breukelen hadden 6 personen teveel gedronken. De hoogste gemeten waarde was hier 750 ug/l. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt. In Loenen aan de Vecht werden 8 personen aangehouden. De hoogste waarde bedroeg hier 480 ug/l. Ook tegen deze automobilist is proces-verbaal opgemaakt.

BREUKELEN Op zaterdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij met een slok op teveel achter het stuur zat. Omstreeks 19.30 uur werd de 36-jarige man uit Loosdrecht gecontroleerd op de Kerkbrink. Hij had gedronken en blies op het bureau 625 ug/l. De man mocht zijn rijbewijs inleveren.

Rijden in ontvreemde auto

MONTFOORT- Op zondagochtend werden drie mannen aangehouden in een ontvreemde auto. Omstreeks 02.15 uur zagen agenten een auto rijden over de Ijsselveld. De agenten controleerden deze auto en deze bleek gesignaleerd te staan. De drie inzittenden, tussen 21 en 25 jaar oud uit Utrecht, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. In de auto lagen verschillende inbrekerswerktuigen.

Niet waar

MAARSSEN- Op vrijdag 16 december is de politie druk geweest met het onderzoek van een ontvoering terwijl deze verzonnen was.

Omstreeks 14.00 uur kwam een vader en zijn 15-jarige dochter uit Maarssen naar het bureau om te vertellen dat zij ontvoerd was geweest. Het meisje had aangegeven dat zij op vrijdagochtend door twee mannen een busje was ingetrokken en dat zij vervolgens een paar uur was rondgereden en omstreeks het middaguur weer in Maarssen was afgezet. De politie nam de zaak hoog op en startte direct een onderzoek. Onder andere werden bij woningen aan het Kamelenspoor en Bisonspoor flyers uitgereikt voor oproep getuigen. Omstreeks 21.30 uur vrijdagavond biechtte het meisje naar haar vader op dat ze de ontvoering had verzonnen. Zij had die dag geen zin om naar school te gaan en is toen gaan winkelen in Utrecht.