1e persbericht van zondag 18 december 2005

Eindhoven 18-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt pleger van vernielingen aan

De politie heeft zondagochtend rond 2.15 uur bij zijn woning in Stratum een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou kort daarvoor vernielingen hebben aangericht bij een andere woning in Stratum. Zo had hij bloempotten omgegooid, tuinmeubilair vernield en een raam van de woning ingeslagen. Daarna is hij er vandoor gegaan. De gewaarschuwde politie trof de man even later bij hem thuis aan, waarna hij werd aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De woning waar de vernielingen werden aangericht is van een bekende van de verdachte. De aanleiding voor de vernielingen ligt in de persoonlijke sfeer.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling door politie opgepakt

Een 21-jarige man uit Eindhoven is zondagochtend rond 3.30 uur door de politie aangehouden in een café aan het Stratumseind. Hij zou kort daarvoor tijdens een vechtpartij in de zaak met een barkruk op het hoofd van een 20-jarige man uit Geldrop hebben geslagen. Die liep daardoor hoofdwonden op. Hij is door de ambulance naar een ziekenhuis gebracht met onbekend letsel. De aanleiding voor de vechtpartij zou in de relationele sfeer liggen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie pakt overlastpleger op

In een winkel in het Winkelcentrum Woensel is zaterdagavond rond 19.00 uur een man van 40 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij was dronken de zaak binnengekomen en veroorzaakte daar overlast. Toen een beveiligingsmedewerker hem vorderde de winkel te verlaten, voldeed de man daar niet aan. Hij bleef lastig en schold de medewerker uit. Deze waarschuwde de politie, die de verdachte in de zaak heeft aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man verzette zich daartegen, waarbij een politieman letsel opliep aan een duim. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Dronken automobilisten door politie aangehouden

De politie heeft zaterdagavond kort voor middernacht een 22-jarige man uit Brunssum aangehouden in de parkeergarage aan de Mathildelaan. De man was zijn parkeerkaartje kwijtgeraakt en moest een boete betalen om toch weg te kunnen. Dat weigerde hij, waarna hij met zijn auto probeerde de slagboom eruit te rijden. Toen dat niet lukte, probeerde hij de slagboom met zijn handen te openen. Toen ook dat mislukte, reed hij met zijn wagen achteruit. Daarbij botste hij tegen een muur van de parkeergarage. De gewaarschuwde politie heeft de man vervolgens aangehouden, waarbij bleek dat hij teveel had gedronken. Zijn alcoholpromillage bedroeg ruim 1,40, waarop zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt. De man is daarna heengezonden. Rond 1.15 uur zagen dezelfde agenten de auto van de man op de Leenderweg rijden. Omdat ze het niet vertrouwden, lieten ze de wagen stoppen. Een vriend van de eigenaar, een 24-jarige man uit Brunssum, zat achter het stuur. Ook hij bleek teveel gedronken te hebben. Zijn alcoholpromillage bedroeg bijna 0,60, waarna hij een transactie van 190 euro kreeg aangeboden.

Helmond: Kluis met geld gestolen

Bij een inbraak in een woning aan de Drenthehof is een kluisje met enkele honderden euros weggehaald. De bewoners merkten de inbraak op toen ze zaterdagavond rond 21.30 uur thuiskwamen. De achterdeur was opengebroken.

Maarheeze: Man gewond bij aanrijding op snelweg

Op de snelweg A2 ter hoogte van Maarheeze zijn zaterdagavond rond 19.15 uur vier autos bij twee aanrijdingen betrokken geraakt. Een 26-jarige automobilist uit Bergeijk verloor de macht over stuur, vermoedelijk door een glad wegdek. Hij raakte met zijn auto in een slip en kwam op de vluchtstrook tot stilstand. Toen hij samen met een inzittende uitstapte om achter de vangrail te gaan staan, botste een andere wagen tegen zijn auto aan. Die werd bestuurd door een 30-jarige man uit Geleen. Daardoor raakte de 26-jarige man gewond aan zijn nek en een been. Hij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Twee andere voertuigen, die achter de man uit Geleen reden, botsten vervolgens ook op elkaar. Daarbij raakte niemand gewond. Alle betrokkenen zijn opgevangen in het politiebureau in Maarheeze.

Maarheeze: TV weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Smits van Oyenlaan is een plasma-TV-scherm weggehaald. Dat gebeurde tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 4.00 uur. Het slot van de voordeur is opengebroken.

Heeze: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Blommerslaan zijn een laptop, een horloge en ongeveer 150 euro contant geld weggehaald. Dat gebeurde zaterdag tussen 15.30 en 21.30 uur. Een slaapkamerraam aan de achterkant van de woning is opengebroken.

Duizel: Automobiliste gewond bij aanrijding

Een vrouw van 47 jaar uit Breda is zaterdagavond rond 23.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Knegselsedijk. Toen ze daar met haar auto aan het keren was, werd ze in de flank geraakt door een wagen die werd bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Eersel. De vrouw uit Breda zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. Ze is met letsel aan nek, rug en schouder ter observatie opgenomen in een ziekenhuis.

Asten-Heusden: Inbraak in woning

Bij een inbraak in een woning aan de Voorste Heusden zijn een camera en een koffiezetapparaat weggehaald. Een tuindeur is opengebroken. Dat gebeurde tussen zaterdag 19.30 uur en zondag 1.40 uur.