Deelnemers Postcode Loterij geven 2 miljard voor goede doel

Nationale postcode loterij

DEELNEMERS POSTCODE LOTERIJ GEVEN 2 MILJARD EURO VOOR GOEDE DOEL

De Nationale Postcode Loterij heeft haar 2 miljardste euro voor het goede doel bij elkaar gebracht. Sinds haar oprichting in 1989 heeft de grootste goede doelen loterij van Nederland dankzij haar 2,3miljoen deelnemers dit bedrag weten te bereiken.

Ellen Damsma, managing director van de Postcode Loterij: 'Bij de start van de Postcode Loterij was de opbrengst bestemd voor Novib, VluchtelingenWerk Nederland en de Vereniging Natuurmonumenten. Inmiddels steunen we 49 organisaties die zich inzetten voor de bescherming van mens en natuur. Het eerste jaar van ons bestaan konden we 4,1 miljoen euro afdragen, 15 jaar later was dat 224 miljoen euro.
En nu is dus dit fantastische bedrag van maar liefst 2 miljard euro bereikt. Dankzij onze deelnemers hebben we er aan kunnen bijdragen dat de wereld een stukje leefbaarder en rechtvaardiger is geworden. Daar zijn wij en de 49 goede doelen onze deelnemers ontzettend dankbaar voor!'

Postcode Loterij
Vijftig procent van de inleg van de loterij is bestemd voor de goede doelen organisaties . Dit zijn onder meer Artsen zonder Grenzen, (VN-vluchtelingenorganisatie) UNHCR, Natuurmonumenten, Novib, Unicef, Warchild, het Wereld Natuur Fonds en Stichting DOEN.
Maandelijks spelen 2,3 miljoen deelnemers mee met de Postcode Loterij met in totaal 4,3 miljoen loten.

Holding Goede Doelen Loterijen N.V.
De Nationale Postcode Loterij, dé loterij voor mens en natuur, is onderdeel van de Holding Goede Doelen Loterijen N.V. Tot deze holding behoren ook de Sponsor Loterij en de BankGiro Loterij. De Sponsor Loterij steunt goede doelen die zich richten op sport en gezondheid in Nederland. De BankGiro Loterij steunt organisaties die zich inzetten voor cultuurbehoud en verbetering van welzijn.

Amsterdam, 18 december 2005


Noot voor de redactie (