Binnensticht, 11.10 uur

Utrecht 18-12-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Bedreiging

BUNNIK Zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur heeft de politie een 33-jarige man uit Bunnik aangehouden wegens bedreiging van een buschauffeuse.

Op de heenweg naar Bunnik had de man al moeilijk gedaan over het afstempelen van de strippen. Op de terugweg kwamen dezelfde passagier en buschauffeuse elkaar op de bus tegen. Vervolgens ontstond er een woordenwisseling waarbij de man de buschauffeuse dreigde. Zij heeft hierop een noodoproep geplaatst. De politie is ter plaatse gegaan en heeft de man aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Bromfietscontrole

DE BILT/ZEIST Vrijdag heeft de politie tussen 14.45 en 17.00 uur controle gehouden op de Dorpsstraat in De Bilt en tussen 17.45 uur en 20.00 uur op de Utrechtseweg te Zeist. Totaal zijn er 49 bromfietsers gecontroleerd en meerdere autos. Resultaat:


- 7 keer proces-verbaal wegens overschrijding van de toegestane snelheid


- 8 keer proces-verbaal wegens niet kunnen tonen van bromfietscertificaat


- 10 keer proces-verbaal wegens het niet dragen van de autogordel


- 7 keer proces-verbaal wegens het niet kunnen tonen van het rijbewijs


- 2 keer proces-verbaal wegens een defect dimlicht


- 1 keer proces-verbaal wegens het voeren van mistlampen


- 1 keer proces-verbaal wegens een lekke uitlaat van de auto

Rijden onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Zaterdagmiddag omstreeks 17.20 uur heeft de politie op de Buzziburglaan een 46-jarige man uit Zeewolde aangehouden wegens rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 805 ug/l. De man kon zijn rijbewijs inleveren.

Verkeersongeval

DE BILT Zaterdagochtend omstreeks 08.15 uur heeft op de Universiteitsweg een aanrijding plaatsgevonden, waarbij twee personen ernstig letsel hebben opgelopen.

Een personenauto (personalia nog niet bekend) stak de Utrechtseweg over, vanaf de Soestdijkseweg-Zuid richting de Universiteitsweg. Een andere personenauto kwam uit de richting Utrecht en er ontstond een aanrijding. De overstekende auto kwam op zijn kop terecht en beide inzittenden zaten bekneld. Het andere voertuig eindigde op de middengeleider van de Universiteitsweg. De bestuurder en inzittende van de auto die over de kop was geslagen, zijn uit de auto bevrijd en met ernstig letsel overgebracht naar het UMC. De bestuurder van de andere auto is ter controle naar het Diakonessenziekenhuis gebracht en mocht na behandeling naar huis.

De politie heeft tot 10.45 uur de Utrechtseweg vanuit Utrecht afgesloten en de kruising Holle Bilt/Soestdijkseweg-Zuid zodat de hulpverleners hun werk goed konden doen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.