Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - uitgaansgeweld: twee man aangehouden

Publicatiedatum: 18-12-2005 12:08:43

Na enkele gevallen van uitgaansgeweld in de Arnhemse binnenstad heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag twee verdachten aangehouden. Op de Korenmarkt werd een 27-jarige Arnhemmer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 25-jarige man uit Breda te hebben geslagen. Het slachtoffer raakte daarbij licht gewond. De twee zouden ruzie hebben gekregen nadat de Arnhemmer het slachtoffer zou hebben bespoten met een champagne. Toen het slachtoffer daar een opmerking over maakte zou er geslagen zijn. Op de Hoogstraat werd een 37-jarige Arnhemmer aangehouden. Hij zou rond kwart over vier betrokken zijn geweest bij een vechtpartij waarbij een 26-jarige vrouw uit Arnhem verwondingen had opgelopen. Volgens het slachtoffer had de Arnhemmer zich tijdens het dansen misdragen. Nadat ze gezegd had dat ze daar niet van gediend was zou er een vechtpartij zijn ontstaan. Bij een vechtpartij op het Nieuwe Plein raakten zondagochtend een 28-jarige man uit Apeldoorn en een 27-jarige vrouw uit Arnhem gewond. Beiden verklaarden tegenover de politie te zijn geslagen door twee onbekende mannen. De aanleiding daartoe was nog onbekend. Het gewonde duo moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De daders bleken na het voorval te zijn verdwenen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vrouwen opgepakt na oplichting in warenhuis
Publicatiedatum: 18-12-2005 12:07:37

Een 15-jarig meisje en een 40-jarige vrouw uit Utrecht zijn zaterdagmiddag door de Arnhemse politie aangehouden op verdenking van oplichting. Het duo zou in een warenhuis aan de Ketelstraat prijskaartjes van diverse goederen verwisseld hebben om zo `goedkoop' te kunnen winkelen. Personeel van de zaak kreeg argwaan en schakelde de politie in. Die hield het duo aan. Beide vrouwen ontkenden iets met de zaak te maken te hebben en zijn na verhoor weer op vrije voeten. Justitie beslist wat er verder met de vrouwen gebeurt. Bij twee meldingen van winkeldiefstal elders in de stad hield de politie nog eens drie verdachten aan. Twee Arnhemse meisjes van 11 en 14 jaar werden in het winkelcentrum Kronenburg betrapt en aangehouden. Ze zouden cosmetica hebben gestolen. Een 34-jarige Arnhemmer liep tegen de lamp bij een zaak aan de Langenbachstraat in zijn woonplaats. Hij zou voor enkele euro's aan levensmiddelen hebben gestolen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vandalen vernielen kerstboom: jongen opgepakt
Publicatiedatum: 18-12-2005 12:07:11

De politie heeft zondagochtend op het De Monchyplein in Arnhem een negentienjarige jongen ui Huissen aangehouden wegens vandalisme. De Huissenaar werd rond vijf uur op heterdaad betrapt toen hij samen met twee onbekenden de kerstverlichting aan het vernielen was. Bij het zien van de agenten ging het trio er vandoor. De agenten wisten de Huissenaar in de kraag te vatten; de overige twee konden ontkomen. Als gevolg van de vernielingen was het fietspad en een deel van de rijbaan bezaaid met glas. De Huissenaar is later na verhoor vrijgelaten en had zijn aandeel in de zaal bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - echtpaar gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 18-12-2005 12:06:30

Een 54-jarige man en zijn 51-jarige echtgenote uit Arnhem zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Ir. Molsweg in Arnhem. Beide slachtoffers werden nabij de kruising met de Pleijweg aangereden door een 30-jarige Nijmegenaar. De Nijmegenaar was vanuit de richting Huissen aan komen rijden en wilde de Pleijweg oprijden. Het echtpaar uit Arnhem wilde richting Huissen rijden. Vermoedelijk was de Nijmegenaar door rood gereden. Beide slachtoffers zijn met onder meer borstletsel naar het Ziekenhuis Rijnstate gebracht. Er was volgens de politie geen sprake van drankgebruik.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden - fietser (13) aangereden:politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 18-12-2005 12:05:56

Een dertienjarige fietser uit Rheden is vrijdagavond op de Groenestraat, nabij de kruising met de Arnhemseweg aangereden door een onbekende automobilist. De fietser raakte daarbij licht gewond; de automobilist reed door zonder zich bekend te maken. De politie is nu op zoek naar getuigen van het ongeval. De jonge Rhedenaar stond volgens zijn zeggen rond kwart voor zeven stil op de Groenestraat voor de kruising. Op dat moment kwam er een auto die vanaf de Arnhemseweg de Groenestraat in reed. De bestuurder zou daarbij de fietser hebben aangereden. De jongen liep daarbij onder meer een zware hersenschudding op. Ook zijn fiets werd beschadigd. De doorgereden auto zou een groter model personenauto zijn van een donkere kleur, aldus het slachtoffer. Getuigen die meer informatie hebben over het ongeval worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg - reeks auto's vernield

Publicatiedatum: 18-12-2005 12:05:28

Onbekende vandalen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een reeks auto's vernield in Doesburg. Tot dusver hebben zich vijftien gedupeerden zich bij de politie gemeld voor het doen van aangifte. In de meeste gevallen was er sprake van het leksteken van banden. De getroffen auto's stonden geparkeerd op de Bergstraat, Stenderinckstraat, Paardenmarkt, Putpad, Tengbergenstraat, Meipoortwal, Gruterstraat en de Burgemeester Nahuyssingel. De politie stelt een onderzoek in maar heeft op dit moment nog geen zicht op een aanknopingspunt richting de dader(s). Daarom roept de politie getuigen op die mogelijk iets hebben gezien dat in verband met de vernielingen kan worden gebracht. Getuigen kunnen telefonisch terecht bij de politie van de unit IJsselwaarden via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - autokraker op heterdaad betrapt

Publicatiedatum: 18-12-2005 12:04:56

Een 34-jarige man uit Doornenburg is vrijdagavond in een Arnhemse parkeergarage op heterdaad aangehouden bij een auto-inbraak. De eigenaar van de auto, een 25-jarige man uit Lochem, kwam rond tien uur terug bij zijn auto en zag tot zijn verbazing een vreemde in zijn auto zitten. Terwijl hij een ander de politie liet waarschuwen bewaakte de Lochemer zijn auto met de autokraker er nog in. Gewaarschuwde agenten hielden de man kort daarop aan. De verdachte Doornenburger is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden