Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Distirct Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 18 december 2005

Drugsteam Courage houdt actiedag: vier personen aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdag 16 december 2005 werd door het Courageteam weer toezicht gehouden op de drugsoverlast en op het drugstoerisme.

Rond 14.45 uur werd door Courageleden gezien, dat een 3-tal personen bij een illegaal verkooppunt in de Molenstraat in Roosendaal naar binnen gingen en even later weer naar buiten kwamen. De personen gingen vervolgens naar een geparkeerde auto en reden daarmee weg. Op de Antwerpseweg werd door agenten op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld. In de personenauto werden drie Belgen van 21 en uit Ukkel en een 21-jarige man uit Drogenbos aangetroffen. Bij deze personen werd in totaal 124 gram hennep, 6 gram hash en 15 gram gedroogde paddo's. De paddo's zijn volgens de Opiumwet harddrugs. De drie Belgen werden aangehouden, overgebracht naar het politiebureau in Roosendaal, alwaar ze werden voorgeleid bij een hulpofficier van justitie. In de loop van de avond werden zij omstreeks 21.00 uur weer in vrijheid gesteld, nadat ze een dagvaarding hadden gekregen van de Officier van Justitie uit Breda.

Omstreeks 16.10 uur kwam bij het Courageteam een anonieme melding binnen, dat in een loods op de Belder ( Borchwerf ) een hennepkwekerij in werking was. Na een ingesteld onderzoek werd de desbetreffende loods gelokaliseerd en er werd een zeer duidelijke henneplucht waargenomen. Ook werd vastgesteld dat in de loods bedrijvigheid was en dat er zeker iemand binnen moest zijn. Na enige malen op de ruiten te hebben geklopt werd gezien, dat een man uit een kweekruimte op de 1^e verdieping kwam en de voordeur van de loods opende. De man, een 35 jarige man uit de gemeente Rucphen, werd gelijk aangehouden. Bij onderzoek bleek, dat op de 1^e verdieping een weedkwekerij in werking was van 120 hennepplantjes, welke vermoedelijk vrijdag waren geplant. In een zogenaamde growkast, welke beneden in de loods stond, werden 15 droogrekjes met onlangs geknipte henneptoppen aangetroffen. De gehele weedkwekerij werd in opdracht van het Openbaar Ministerie in Breda in beslaggenomen, ontmanteld en afgevoerd. De hennep, welke lag te drogen in de growbox, werd in beslaggenomen. Na weging bleek het te gaan om bijna 30 kilo geknipte hennep met een coffeeshopwaarde van zo'n 150.000 Euro. De waarde van de in beslaggenomen kweekapparatuur is naar schatting ook zo'n 10.000 Euro waard. Ook bleek, dat de stroom illegaal afgetakt was. Door een storingsmonteur van een energiemaatschappij werd de elektriciteit afgesloten. De kweker werd voorgeleid bij een hulpofficier van justitie en 's avonds op last van de officier van justitie uit Breda in verzekering gesteld voor nader onderzoek. De hennep, hennepplanten zijn inmiddels verbrand en de kweekapparatuur is vernietigd.

Diefstal bromfiets

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond is aan de Auvergnestraat tussen 18:45 en 20:30 uur een bromfiets van het merk Yamaha Neos gestolen. De zwarte bromfiets was voorzien van het verzekeringsplaatje THV351.

Inbraak woning

OSSENDRECHT: Vrijdag is er tussen 09:30 en 22:45 uur ingebroken in een woning aan de Burg Voetenstraat. De dader kwam binnen na het forceren van een deur. De technische recherche heeft een sporenonderzoek uitgevoerd. Het is nog niet onbekend wat er is ontvreemd.

Diefstal tas

ROOSENDAAL: Vrijdagmiddag is op het Roselaarplein, in een onbewaakt ogenblik, de tas van een 21-jarige vrouw uit Roosendaal gestolen. De eigenaresse was haar kerstpakket achterop haar fiets aan het plaatsen, waarvoor zij haar handtas even achter zich had gezet. Zij zag nog juist een man met haar handtas wegrennen. In de handtas zaten haar identiteitskaart, een bankpas en make-up artikelen.

Inbraken in woning

ROOSENDAAL: Op vrijdag tussen 15:00 en 20:00 uur is ingebroken in een woning aan de Flintdijk. De dader is in de woning gekomen door het verbreken van een uitdraairaam. In de woning werden een aantal kasten doorzocht. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. De eigenaar doet binnenkort aangifte, dan wordt duidelijk wat er weggenomen. Ook een woning aan de Rondeel kreeg vrijdagavond tussen 18:45 en 22:30 uur ongewenst gezoek van het inbrekersgilde. De dader kwam binnen na het verbreken van een slaapkamerraam. De hele woning werd doorzocht. De buit bestaat uit een geldbedrag en sieraden. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Inbraak in woning

DINTELOORD: In een woning aan de Papiermolen is zaterdag ingebroken. De inbraak is gepleegd tussen 12:00 en 18:30 uur. De dader is het pand binnengekomen na het forceren van een raam. De gehele woning werd doorzocht. De buit bestaat uit sieraden. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek in te stellen.

Inbraak in auto

SINT WILLEBRORD: Zaterdagavond is ingebroken in een auto aan de Dorpsstraat. De inbraak vond plaats tussen 19:15 en 21:15 uur. Uit de auto werd een navigatiesysteem gestolen. De dader kwam het voertuig binnen na het vernielen van een autoruit.

Man aangehouden voor baldadigheid

ROOSENDAAL: Zaterdagavond heeft de politie aan de Nieuwstraat een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Rond 23:00 uur kwam meldde hij zich aan het politiebureau voor een slaapplaats. Agenten vertelde de man dat de politie die niet kon bieden, waarop hij een steen pakte en deze tegen een raam aangooide. De ruit ging net aan diggelen, maar de man was wel binnen. Agenten hielden hem aan voor baldadigheid. Lang onderdak had hij niet, want na een half uur stond hij weer buiten. Met een proces-verbaal op zak.

Politie houdt tweetal aan voor mishandeling portier

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag aan het Sint Catharinaplein twee inwoners van Bergen op Zoom aangehouden. De mannen van 28 en 31 jaar worden verdacht van mishandeling van een portier van een horecagelegenheid op het plein. Rond 02:35 uur werd het tweetal door de portier verzocht om naar buiten te gaan aangezien een van hen zat te blowen. Dat was voor het tweetal om de werknemer enkele klappen tegen zijn hoofd te verkopen. Het tumult bij de ingang van het bedrijf werd gezien door twee surveillerende agenten, die het duo op aanwijzen van een getuige kon aanhouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Een 33-jarige inwoner van Bergen op Zoom voldeed bij het opstootje niet aan een bevel van de politie om zich uit de voeten te maken. Hij werd na herhaalde verzoeken om te vertrekken aangehouden. Bij de aanhouding verzette de man zich en sloeg met zijn hoofd enkele keren opzettelijk tegen een hekwerk. Ook probeerde hij agenten raak te trappen. Op het bureau zag hij kans om nogmaals een kopstoot te geven op een raam van gewapend glas. Met een hoofdwond moest hij vervolgens door een ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij moest blijven.

Drie jongens aangehouden voor vernielen fietsen

BERGEN OP ZOOM: Aan de Potterstraat heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag drie 17-jarige jongens uit Bergen op Zoom aangehouden. Rond 03:15 uur vernielde het drietal in de Lievevrouwestraat een aantal fietsen. Dat werd door surveillerende agenten en middels het camerasysteem in het centrum van de stad gezien. Het trio gooiden fietsen om en stonden op de rijwielen te dansen. Na verhoor zijn zij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Brand in loods met hennep

ROOSENDAAL: Zondagmorgen is door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een loods aan de Sint Janstraat in Roosendaal. Rond 11:20 uur kreeg de Gezamelijke Meldkamer in Tilburg een melding van een brand. De brand kreeg het predikaat middenbrand. De brandweer gaf om 11:47 uur het sein brand meester. Niemand raakte bij de brand gewond. In de loods werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zodra het mogelijk is zal deze door de politie worden geruimd en wordt een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de kwekerij. In de loods was geknoeid met de elektriciteit. Mogelijk heeft dat geleid tot het ontstaan van de brand.

Auteur: Henk Snepvangers