Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 18 december 2005

Zeeuw aangehouden voor drie feiten

BREDA: Aan de Nieuwe Prinsenkade heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige inwoner van Goes aangehouden. De man stond met zijn personenauto op het trottoir geparkeerd. Dat was voor agenten reden om hem aan te spreken en hem naar zijn rijbewijs te vragen. De Goesenaar bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en kon zich niet legitimeren. Uiteindelijk gaf hij ook nog een valse naam op. Dat leverde hem een rit naar het politiebureau op, waar hij na verhoor weer mocht vertrekken met drie bekeuringen op zak.

Vrouw van tas beroofd

BREDA: Aan de Lange Brugstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 56-jarige inwoner van Breda beroofd van haar tas. Rond 03:15 uur liep de vrouw over de Lange Brugstraat toen een man op een mountainbike haar tas van haar schouder afrukte. Met de tas als buit ging hij er vandoor in de richting van de Tolbrugstraat. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden na bedreiging ex met nepwapen

BREDA: Vrijdagavond heeft de politie aan de Olmstraat een 40-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man had rond 17:50 uur zijn ex-vriendin aan de Pijnboomstraat met een vuurwapen bedreigd. De gewaarschuwde politie kon 50 minuten later aanhouden. Het wapen werd later op de avond door zijn vriendin aan de politie overgedragen. Het betrof een namaak vuurwapen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man uit Prinsenbeek schudt overvallers van zich af

PRINSENBEEK: Een 50-jarige inwoner van Prinsenbeek is vrijdagavond rond 22:45 uur aan de Pasquelaan slachtoffer geworden van een poging tot beroving. De man was te voet op weg naar huis toen twee onbekende mannen hem van achteren benaderden. De Bekenaar kreeg direct een klap in zijn maag en de twee daders eisten geld. Hij kon zich echter van zijn belagers afduwen en heeft het op een lopen gezet. De twee belagers gingen er zonder buit vandoor. Eenmaal thuis waarschuwde hij de politie.

Vier aanhoudingen tijdens horecatoezicht

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie tijdens horecatoezicht in het centrum van Breda vier personen aangehouden, drie voor het beledigen van agenten en een voor verstoring van de openbare orde en. De politie hield met 12 agenten toezicht in het uitgaansgebied.

In de Visserstraat werd rond 01:55 uur een 16-jarige inwoner van Lage Zwaluwe aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Twee 16-jarige inwoner van Breda vonden het nodig zich ermee te bemoeien en beledigden een agent. Om 04:00 uur werd een 22-jarige inwoner van Breda aangehouden toen ook hij het aan het Kerkplein nodig vond om agenten uit te schelden. De man vond dat hij zijn mening mocht verkondigen toen hij mongool riep tegen een agent, die dacht daar anders over en arresteerde de man. Na verhoor zijn de vier personen heengezonden met een proces-verbaal.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: Bij een winkel aan de Karrestraat is zaterdagmiddag een 58-jarige inwoonster van Breda aangehouden. De vrouw wilde de winkel verlaten met een aantal kerstattributen, maar had deze niet aan de kassa afgerekend. Personeel van de winkel hield de vrouw aan en droeg haar over aan de gewaarschuwde politie. Na verhoor is zij met een dagvaarding heengezonden.

Politie controleert 1600 automobilisten op snelheid

ETTEN-LEUR: De politie heeft zaterdagmorgen een snelheidscontrole gehouden aan de Grauwe Polder. De radarauto controleerde de snelheid van 340 automobilisten. Van hen reden er 56 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u.

ZUNDERT: De politie heeft zaterdagmiddag een snelheidscontrole gehouden aan de Meirseweg. De radarauto controleerde de snelheid van 1275 automobilisten. Van hen reden er 36 harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u.

Dronken man op tractor aangehouden

BAARLE-NASSAU: Zaterdagavond heeft de politie aan de Kievit een 54-jarige inwoner van Moergestel aangehouden. Rond 17:50 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg een melding dat een tractor erg gevaarlijk geparkeerd stond en daardoor het overige verkeer in gevaar bracht. Toen agenten een kijkje gingen nemen troffen zij de man uit Moergestel stom dronken aan achter het stuur. Getuigen hadden de man niet zien rijden en daarom werd hij aangehouden, omdat hij het overige verkeer in gevaar had gebracht. Ter ontnuchtering is hij ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

ZEVENBERGEN: Aan de Pastoor van Kessellaan is zaterdagavond een 36-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden. De man werd rond 23:45 uur betrapt met alcohol op achter het stuur van zijn auto. Op het bureau blies hij een waarde van 325 ug/l op het ademanalyseapparaat. Na verhoor is hij heengezonden met een rijverbod van 2 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Henk Snepvangers