Politie Gelderland-Midden

Wolfheze - man op heterdaad aangehouden bij woninginbraak
Publicatiedatum: 18-12-2005 13:20:10

De politie heeft zaterdagmiddag in Wolfheze een 21-jarige man uit die plaats op heterdaad aangehouden bij een woninginbraak. Buurtbewoners hadden kort te voren de politie al gewaarschuwd nadat ze gezien hadden dat er in de woning zou worden ingebroken. Bij aankomst werden de agenten door getuigen aangesproken en gaven een beschrijving van de man. Toen de agenten daarop naar de woning liepen troffen zij een man aan die aan de beschrijving voldeed. Het bleek de 21-jarige Wolfhezenaar te zijn die direct werd aangehouden. De man bleek enkele spullen uit de woning op zak te hebben. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Door de bewoners van het huis is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - aanhoudingen na bedreiging en mishandeling agenten
Publicatiedatum: 18-12-2005 13:19:34

Een 36-jarige man uit Ede en een 26-jarige vrouw uit De Klomp zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de Edese politie aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging van een van de agenten. Toen hij daarop werd aangehouden mengde de vrouw zich in het voorval en trapte naar een van de agenten, die daarbij licht gewond raakte. De agenten waren te hulp geroepen bij een conflict in een horecazaak in Ede-Zuid. De Edenaar zou daarbij op een gegeven moment een van de agenten met geweld hebben bedreigd en werd vervolgens aangehouden. De vrouw probeerde daarbij de Edenaar te ontzetten maar werd opzij gehouden. Op een gegeven moment zag ze toch kans een van de agenten te schoppen, waarop ze ook werd aangehouden. Beiden werden voor verhoor ingesloten. Door de beide agenten is aangifte gedaan tegen de man en vrouw.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaren opgepakt bij schermutseling

Publicatiedatum: 18-12-2005 13:19:11

De Edese politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Nieuwe Stationsstraat twee Edenaren opgepakt. Een 22-jarige Edenaar werd rond half drie aangehouden nadat hij bij een horecazaak een portier geslagen zou hebben. De portier zou volgens zijn zeggen hebben ingegrepen bij een ruzie tussen twee bezoekers in de zaak en wilde de partijen scheiden. Daarbij zou de Edenaar de portier plotseling hebben geslagen waardoor het slachtoffer licht gewond raakte. Een 27-jarige plaatsgenoot van de verdachte die bij de aanhouding van de 22-jarige was vond het nodig om de agenten in het openbaar te beledigen. Daarop werd ook hij aangehouden. Beide mannen zijn voor onderzoek ingesloten. Door de portier is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum-rijbewijzen kwijt na dronkemansritten

Publicatiedatum: 18-12-2005 13:18:40

De Renkumse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag de rijbewijzen afgenomen van een automobilist en zijn bijrijder. De automobilist, een 29-jarige man uit Veenendaal, reed hevig slingerend over de Heidesteinlaan in Heelsum. Surveillerende agenten die dat opmerkten besloten een controle in te stellen en hielden de Veenendaler aan. De man bleek later met een alcoholpromillage van ruim drie keer de toegestane hoeveelheid achter het stuur te hebben gezeten. De bijrijder van de Veenendaler, een 29-jarige man uit De Klomp, bleek het stuur van de Veenendaler later te hebben overgenomen en werd even later rijdend aangetroffen op de Kuijpersweg in Renkum. Nadat hij de ademanalyse had ondergaan werd een alcoholpromillage gemeten van 1,55. Dat is drie keer de norm. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt. Over de teruggave van hun rijbewijs beslist justitie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Scherpenzeel - dronken en zonder rijbewijs achter het stuur
Publicatiedatum: 18-12-2005 13:16:25

Een 23-jarige Scherpenzeler is zaterdagochtend vroeg door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. Het rijgedrag van de man trok rond half vier in de ochtend de aandacht van surveillerende agenten op de Barneveldsestraat. Toen de agenten een controle wilden instellen ging de man er in zijn auto vandoor. Na een korte achtervolging stopte de man op De Dreef en vluchtte te voet verder. Na een sprint van de agenten kon de Scherpenzeler alsnog achterhaald worden. Later bleek waarom de man zich aan de controle wilde onttrekken: hij bleek gedronken te hebben en was bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. De bijrijder van de Scherpenzeler, een 31-jarige man uit Woudenberg, werd ook aangehouden. Hij viel de agenten lastig tijdens de aanhouding van de bestuurder en wilde niet vertrekken nadat de agenten hem dat hadden bevolen. Bij de Scherpenzeler was een alcoholpromillage gemeten van 1,01 (bijna twee keer de norm).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---