Politie Zuid-Holland-Zuid

18/12 weekend Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

18-12-2005 - Persberichten district I

AANHOUDING VOOR BEROVING
ZWIJNDRECHT Vrijdag 16 december is een 15-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beroving van een 16-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht. Dit gebeurde op maandag 5 december op de Beneluxlaan. Het slachtoffer werd door drie personen gedwongen zijn jas, tas, mobiele telefoon, sleutels en MP3-speler af te staan. Dit gebeurde onder bedreiging van een voorwerp dat op een vuurwapen leek. De 15-jarige verdachte is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek naar de andere verdachten voort.

BRAND IN WONING
DORDRECHT In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 december is brand uitgebroken in een woning aan de Remmerstein. De bewoner is met ademhalingsmoeilijkheden voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. Mogelijk is een vergeten brandende kaars de oorzaak van de brand. De schade aan de woning is aanzienlijk. Stichting Salvage zorgt voor de opvang van de 51-jarige bewoner en staat hem bij bij de afhandeling van de brand.

ONDERUIT
ZWIJNDRECHT Zaterdagochtend 17 december heeft een 25-jarige man uit Zwijndrecht zijn sleutelbeen gebroken nadat hij met zijn motorfiets onderuit gegaan was. Dit gebeurde op de Brugweg. Mogelijk werd de man verrast door de sneeuwval en de daarmee gepaard gaande gladheid. De motorfiets raakte bij het ongeval rondom beschadigd.

TASJESROOF
ZWIJNDRECHT Zaterdagmiddag 17 december omstreeks 17.10 uur is een 56-jarige vrouw uit Zwijndrecht beroofd van haar tas. Dit gebeurde op het voetpad tussen het parkeerdek van winkelcentrum Walburg en de Rotterdamseweg. De vrouw liep daar samen met haar dochter toen een passerende fietser plotseling haar tas greep. De vrouw schrok hier dermate van dat ze direct haar tas losliet. De jongen ging er met de tas vandoor. In de tas zaten onder andere de portemonnee en boodschappen van de vrouw. Mogelijk zijn er mensen die de jongen rond dat tijdstip hebben zien fietsen. Hij had een korte, donkerkleurige jas aan met daaronder een lichte, zandkleurige broek. Vermoedelijk had hij ook een donkerkleurige muts op. De jongen reed op een herenfiets waarvan de verlichting defect was. Mogelijk zijn er getuigen van de tasjesroof of mensen die de jongen rond het tijdstip van de beroving gezien hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

TEGEN PAALTJES
DORDRECHT Zaterdagavond 17 december is een 40-jarige man uit Dordrecht aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had gehad. De man was op de Thorbeckeweg tegen en over een aantal verkeerspaaltjes gereden die in het midden van de weg staan. Agenten zagen de auto staan op de Thorbeckeweg met zijn alarmlichten aan. Toen zij de man aanspraken, ontstond al snel het vermoeden dat de man wel eens te diep in het glaasje gekeken zou kunnen hebben. Toen zij hem lieten blazen, bleek dat inderdaad het geval te zijn, de man blies een F (Fail). Hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de man dermate veel gedronken te hebben dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Na verhoor is hij heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

HUISELIJK GEWELD
ZWIJNDRECHT In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december is een 44-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden nadat hij zijn 37-jarige vriendin mishandeld zou hebben. De vrouw verklaarde dat zij voor een woning in de Kapitein Luidingaflat door de man aan haar capuchon omhoog getrokken werd en aan haar haren getrokken. Gedurende de mishandeling hield de vrouw hun 1-jarige dochter vast. Toen een buurman met de verdachte sprak, ging de vrouw met haar kind naar het politiebureau om aangifte te doen. Korte tijd later werd de man in de nabijheid van de woning aangehouden. Hij is ingesloten op het politiebureau en in verzekering gesteld.

RUZIE UIT DE HAND GELOPEN
DORDRECHT In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december is een 23-jarige man uit Dordrecht gewond geraakt aan zijn hand en kin toen hij op de Nieuwbrug gesneden werd met een mes. Het slachtoffer hoorde bij een groep waarmee een 21-jarige man uit Strijen ruzie zocht. De 21-jarige dreigde tijdens deze onenigheid met een mes. De 23-jarige probeerde te voorkomen dat de onenigheid uit de hand liep en sprong tussen de 21-jarige en diegene met wie hij onenigheid had. Hierbij raakte de Dordtenaar gewond aan zijn hand en kin. Direct na de steekpartij gingen de 21-jarige man en twee mannen die in zijn gezelschap verkeerden, weg. Zij werden gevolgd door getuigen die de gealarmeerde agenten aanwezen waar zij waren gebleven. Zij bleken zich in een woning in de Wijnstraat te bevinden. Omdat onduidelijk was wie nu degene was met het mes, werden alle drie de mannen aangehouden. Op het politiebureau bleek dat twee van hen, twee Dordtenaren van 20 en 23 jaar, niets met de schermutseling te maken hadden gehad. Zij werden direct na verhoor in vrijheid gesteld. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De verdachte verklaarde spijt te hebben van zijn daad. Hij is in verzekering gesteld.