Politie Drenthe

Zondag

Emmen 18-12-2005

Auto onder trein
DALEN Zaterdagmiddag is bij de spoorwegovergang in de Oude Coevorderweg een personenauto onder een trein terechtgekomen. Een 57-jarige inwoonster van Dalen reed met haar auto over de Oude Coevorderweg en wilde op een voor haar eerst volgende kruising linksaf slaan. Toen zij over de spoorwegovergang reed sloeg zij spontaan links af het spoor op. De auto kwam vast te zitten op de rails. Zij heeft nog geprobeerd om samen met passanten de auto van de rails te krijgen, hetgeen niet gelukte i.v.m. een naderende trein. De trein boste vol tegen de auto en sleurde deze een paar honderd meter mee. De auto was totaal vernield, terwijl de trein behoorlijke schade opliep. Herstel en verwijderen van de trein namen ongeveer 4 uur in beslag. Al die tijd is het treinvak tussen Coevorden en Emmen gestremd geweest. (05-209354)

Agressief rijgedrag eindigt in ongeval
DE WIJK Zaterdagmorgen reden een 23-jarige man uit Borgsweer en een 25-jarige man uit Ten Boer beiden in een auto vanaf Hoogeveen over de A28 richting Meppel. Bij een inhaalmanoeuvre, die beide tegelijk wilden uitvoeren, ontstond irritatie en gingen middelvingers omhoog. Hierna gingen beide bestuurders elkaar pesten, door bumper kleven, remmen, uitwijken etc. gedurende een rit van ongeveer 13 km. Ter hoogte van De Wijk verloor de bestuurder uit Ten Boer de macht over het stuur en schoot via een sloot het weiland in om daar op de kop tot stilstand te komen. Hij en een passagier kwamen er zonder kleerscheuren af. In overleg met justitie is van beide bestuurders het rijbewijs ingevorderd. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Omdat niet de gehele toedracht duidelijk is, is de politie op zoek naar getuige die zaterdagmorgen tussen half tien en tien uur op de A28, tussen Hoogeveen en De Wijk, iets gezien hebben van dit ergerlijke en gevaarlijke rijgedrag. (05-209193)

Veel ongelukken door sneeuw
EMMEN - Zaterdag zijn er in Drenthe veel ongelukken gebeurd door de sneeuwval en de daarmee gepaard gaande gladheid. Door de gehele provincie werden 41 aanrijdingen gemeld, waarvan in 7 gevallen inzittenden letsel bekwamen. Bij een aanrijding op de N48 bij Zuidwolde raakte een 46-jarige bestuurder uit Zuidwolde gewond en moest met een heupfractuur overgebracht worden naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Bij een aanrijding op de Laan van De Eekharst in Emmen liep een 64-jarige passagiere van een auto, een gebroken borstbeen op. De overige gevallen met letsel bleken achteraf erg mee te vallen.

Politie houdt alcomobilist aan
HOOGEVEN Een 31-jarige bestuurder uit Emmen werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor het rijden onder invloed. De man was met zijn auto door de gladheid in en slip geraakt en tegen een vangrail op de Mr. Cramerweg gebotst. Bij onderzoek bleek dat hij teveel gedronken had. Hij blies aan het bureau 1 promille. Omdat de man militair is, wordt de zaak verder afgewerkt door de Koninklijke Marechaussee. (05-209452)

Politie controleert in Hoogeveen
HOOGEVEEN Zaterdag zijn er in en rond het centrum controles uitgevoerd. Daarbij werden in totaal 12 bekeuringen uitgeschreven. Deze werden opgemaakt voor het parkeren op een
invalidenparkeerplaatsen zonder een geldige kaart, parkeren in strijd met een parkeerverboden of zonder parkeerschijf, het niet handsfree bellen en een onjuist kenteken op de aanhanger.(05-209386)

Onderzoek naar bedrijfsinbraken
NIEUW RODEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een zaak aan de Dorpsstraat. Gestolen werden meer dan honderd worsten en ruim vijftig gehaktballen. De daders waren binnen gekomen door het forceren van een raam. In het pand waren deuren geforceerd en hadden de daders geprobeerd kasten op te breken. (05-209164)

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag is van een zaak aan het Forum en ruit ingegooid en zijn er sigaretten gestolen. De juiste hoeveelheid is nog niet bekend. Het technisch onderzoek moet nog plaatsvinden. (05-209436)

Inbraak in schuren
HOOGERSMILDE Zaterdagmorgen werd ontdekt dat er was ingebroken in een schuur achter een woning aan de Adriaan Pauwstraat. De dieven zijn aan de haal gegaan met diverse elektrische gereedschappen en diverse bakken met daarin schroeven, bouten en moeren. De daders waren binnengekomen door het openbreken van een deur. (05-209235)

BARGER COMPASCUUM Uit schuren achter een pand aan het Berkenrode zijn afgelopen weekeinde meerdere goederen gestolen. Vermist worden een aanhanger, een aggregaat, grasmaaiers en veel gereedschap. De daders zijn binnen gekomen door het forceren van de sloten.(05-209486)

Verdachten van mishandeling aangehouden
EELDE In de nacht van zaterdag op zondag zijn aan de Hoofdweg 2 personen aangehouden voor mishandeling en vernieling. Het betreft een 17-jarige inwoner van Bunne en een 18-jarige inwoner van Eelde. Beide jongemannen worden ervan verdacht een 43-jarige inwoner van Eelde te hebben geschopt en geslagen. Onenigheid was ontstaan over het plassen tegen een pand aan de Hoofdstraat. Toen geprobeerd werd dit te voorkomen werd het slachtoffer geschopt en geslagen. Ook werden rondom het pand vernielingen aangericht. De jongens zijn ingesloten voor nader onderzoek. (05-209449)

ZUIDLAREN Op de brink werden zaterdagnacht twee 23-jarige mannen uit Veendam aangehouden voor mishandeling. Beide mannen kregen onenigheid, waardoor een vechtpartij ontstond. Beide mannen zijn ingesloten en uitgezocht moet worden wat de aanleiding is geweest en ieders aandeel in de vechtpartij. (05-209444)

Huiselijk geweld
ASSEN - Zaterdag is een 35-jarige inwoner van Assen aangehouden, nadat hij zijn vrouw had mishandeld. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. De 29-jarige vrouw heeft elders onderdak gekregen. De zaak zal verder volgens het protocol huiselijk geweld worden afgewerkt. (05-209180)

Onderzoek naar brand in school
HOOGEVEEN Zaterdagmiddag is er brand geweest in een school aan de Jacob Catsstraat. De brand woedde bij een uitbouw bij de hoofdingang. De brandweer had de brand snel onder controle en kon voorkomen dat de school in vlammen opging. De houten uitbouw ging verloren en de gehele school bekwam veel water- en roetschade. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in. (05-209308)

Politie neemt vuurwerk in beslag
ASSEN Surveillerende politieagenten zagen zaterdag op de Pinksterbloemstraat twee mannen staan die bezig waren dozen met vuurwerk in een auto te laden. Beide mannen, afkomstig uit Assen van 43 en 45 jaar, zijn aangehouden. In totaal werden 4 dozen met de zgn. 100.000 klappers, in beslag genomen. Onderzoek duurt voort. (05-209411)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. Ron Reinds, tel.: 06-52528707, zal de voorlichting vanaf maandagmorgen 08.00 uur overnemen.