Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (18/12)

TILBURG, 18 december 2005

Vrouw opgepakt vanwege drugshandel

TILBURG: Op zaterdag 17 december 02.30 uur werd in een horecagelegenheid aan de Heuvelring te Tilburg een 26-jarige inwoonster uit Tilburg betrapt bij het verhandelen van XTC-tabletten. De vrouw is door de beheerders van de discotheek overgedragen aan de politie. Bij fouillering bleek zij circa 35 XTC-tabletten bij zich te hebben. XTC valt ingevolge de Opiumwet onder harddrugs. De vrouw werd in het belang van het politie-onderzoek ingesloten. In de loop van zaterdag 17 december is zij, na verhoor, weer in vrijheid gesteld. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de vrouw meteen een dagvaarding mee. Ze moet zich binnenkort dus bij de rechter verantwoorden.

Eenzame kerst

TILBURG: Bij een routine controle op de Spoorlaan arresteerde de politie een 48-jarige Tilburger. Dat gebeurde op vrijdag 16 december 2005, om 23.45 uur. De man werd gezocht vanwege een openstaand vonnis van de rechter. De man werd opgepakt en ingesloten. Hij moet 35 dagen gevangenisstraf uit zitten. Hij is na zijn aanhouding overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor de ten uitvoerlegging van dit vonnis.

TILBURG: Voor het Tilburgse NS-station kwamen agenten op zondag 18 december om 02.00 uur een 27-jarige Tilburger tegen. De man bleek nog gesignaleerd te staan omdat hij vijf boetes niet had betaald. Zijn totale schuld aan de Nederlandse overheid bedraagt 490,- Omdat hij de boetes niet kon betalen is hij ingesloten en overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Mislukte ramkraak zorgt voor veel schade

TILBURG: Inbrekers probeerden zaterdagmorgen 17 december 2005, rond 06.30 uur de pui te rammen van een winkelpand aan het Wagnerplein. Ze gebruikten daarbij een gestolen personenauto. De ramkraak mislukte, omdat een betonnen paal in de weg stond. Na het rammen van de betonnen paal, schoot de auto door tegen de zijkant van de winkel en vloog daarbij in brand. De ontvreemde auto brandde in zijn geheel uit en veroorzaakte daardoor zware brandschade aan de betreffende winkel. De auto was eerder die avond ontvreemd vanaf de Leharstraat te Tilburg. De politie heeft deze zaak in onderzoek.

Dieven in de kraag gegrepen

TILBURG: Surveillerende agenten zagen op zaterdagochtend 17 december op de Lovensestraat een Duitse bestelbus staan. Het was de agenten bekend dat het hier om een gestolen auto ging. De politieagenten besloten om de auto af te posten. Tijdens het posten op deze auto kwam de 20-jarige Tilburger aangelopen en stapte in de gestolen bestelbus achter het stuur, waarna hij werd aangehouden. Hij is ingesloten en in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

TILBURG: Op vrijdag 16 december 2005, om 21.10 uur werd in een supermarkt aan de Broekhovenseweg te Tilburg een 15-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het ging om een blikje frisdrank. Omdat hij al eerder met de politie in aanraking is geweest zal een rapportage worden opgemaakt voor de officier jeugdzaken van het arrondissement Breda, waar hij zich binnenkort moet verantwoorden. Na het verhoor is de minderjarige aan zijn moeder overgedragen.

BERKEL-ENSCHOT: Een winkeldief kreeg een boete van 140,- opgelegd. Dat gebeurde op zaterdag 17 december om 10.30 uur. De 65-jarige man uit Dongen werd door winkelpersoneel van een supermarkt aan het Eikenbosch betrapt en overgedragen aan de politie. De buit had een waarde van 4,19. Naast de boete die de politie hem oplegde, kreeg hij van de bedrijfsleider van de supermarkt een verbod om 2 jaar de winkel te betreden.

Arrestatie na vernieling

TILBURG: Op zaterdag 17 december 2005, om 06.10 uur werd aan de Jan Wierhof te Tilburg een 52-jarige Tilburger aangehouden welke kort daarvoor met een stoel een ruit van een van de paviljoenen had ingegooid. Hij gebruikte daarbij een stoel. De man wilde naar binnen omdat hij het koud had. Uit onderzoek bleek dat hij de laatste dagen al meerdere malen daar vernielingen had aangericht, hoewel hij elders woont. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De verdachte heeft in het recente verleden vaker kleine strafbare feiten gepleegd, met als doel om aan onderdak te komen.

Tilburgse politie controleert alcoholgebruik in het verkeer (zie ook het apart verzonden persbericht over deze landelijke alcoholcontrole)

TILBURG: In het district Tilburg namen in agenten in totaal 396 blaastesten af van verkeersdeelnemers. De alcoholcontrole begon op vrijdagavond 16 december en duurde tot de vroege ochtenduren van zaterdag 17 december 2005. De controleposten waren opgesteld op de Spoorlaan, Schouwburgring, Hart van Brabantlaan en de Bredaseweg. In 8 gevallen bleek er sprake te zijn van teveel alcoholgebruik. Deze zes mannen en twee vrouwen zijn gearresteerd en moesten mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De uitslagen van de ademanalyses varieerden van 330 ug/l tot 760 ug/l. De meest dronken overtreder, een 37-jarige Tilburger, kwam op de Schouwburgring in de fuik van de politie terecht. De man moest meteen zijn rijbewijs achterlaten. De Tilburgse politie zette elf agenten in bij deze controle.

Arrestaties na openlijke geweldpleging

TILBURG: Twee bezoekers van het Tilburgse uitgaansleven werden zondag 18 december om 04.00 uur uit een horecagelegenheid op het Piusplein verwijderd. Dat gebeurde na een opstootje in de zaak. Eenmaal buiten richtte de agressie van het duo zich op de portiers. Surveillerende agenten zagen de ruzie en kwamen tussenbeide. Nadat de partijen gescheiden waren, gaf de 25-jarige verdachte een van de portiers alsnog een vuistslag. Dat was voor de politie reden om beide cafébezoekers meteen in te rekenen. Het gaat om een 25-jarige en 23-jarige man, beiden woonachtig in Tilburg. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Op beelden van cameratoezicht in de Tilburgse binnenstad werd gezien dat er op zondag 18 december om 01.30 uur een mishandeling plaats vond op de Heuvelring. Gewaarschuwde agenten slaagden erin om het slachtoffer, een getuige en de verdachte te achterhalen. Het slachtoffer was geslagen gekrabd en in zijn oor gebeten door de verdachte. De agenten zagen dat het slachtoffer, een 21-jarige Tilburger, bloedde uit zijn rechteroor en dat er duidelijk tandafdrukken zichtbaar waren. Hij moest zich onder medische behandeling stellen. De verdachte, een 23-jarige Bredanaar werd op heterdaad opgepakt en achter slot en grendel gezet.

Politie pikt beledigingen niet

TILBURG: Zonder enige aanleiding begon een 24-jarige inwoner van Tilburger toevallig passerende politieagenten van het bike-team uit te schelden. Dat deed hij op zondag 18 december op het Puisplein. Toen de bikers hem aanspraken over zijn gedrag, volgden er nog meer scheldwoorden en beledigingen. Ondanks diverse waarschuwingen paste hij zijn taalgebruik niet aan en werd hij aangehouden. Zijn 22-jarige vriend (eveneens afkomstig uit Tilburg) begon zich met de arrestatie te bemoeien en ook hij beledigde de agenten. Beide mannen zijn aangehouden en kregen in het politiebureau een proces-verbaal terzake belediging.

Over de kop geslagen

TILBURG: Vermoedelijk door hoge snelheid in combinatie met slechte weersomstandigheden sloeg zaterdagavond 17 december een sportauto over de kop. Dat gebeurde om 20.00 uur om de Burgemeester Letschertweg. De auto werd bestuurd door een 32-jarige Tilburger. Hij was in gezelschap van zijn vrouw, een 29-jarige Tilburgse. Beiden raakten bij het ongeval gewond en zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de aard van hun letsel is niet bekend. De situatie was echter niet levensbedreigend. De politie maakt uit de sporen op dat het voertuig in een slip is geraakt en enkele tientallen meters over het wegdek heeft geschoven. Daarna is de auto in de berm geraakt en circa 100 meter verderop in de sloot beland. De auto kwam uit eindelijk in een hekwerk aan de overkant van de sloot tot stilstand.

Auteur: Jeroen Steenmeijer