Politie Zuid-Holland-Zuid

18/12 weekend Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

18-12-2005 - Persberichten district II

WINKELDIEFSTAL
GORINCHEM Vrijdagmiddag 16 december is een 14-jarig meisje uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden nadat ze in een winkel aan de Koningin Wilhelminalaan op heterdaad betrapt werd op winkeldiefstal. Winkelpersoneel controleerde de tas van het meisje omdat zij de winkel verliet zonder iets te betalen. Uit haar tas kwamen broodjes en een lamp tevoorschijn, die niet afgerekend waren. Gewaarschuwde politieagenten hielden het meisje aan en namen haar mee naar het politiebureau. Het meisje verklaarde dat zij door een groep oudere jongens gedwongen was om de broodjes en de lamp te stelen. Na verhoor is zij heengezonden. In overleg met jeugdzorg en justitie wordt bekeken of en hoe het meisje bestraft wordt. Het meisje deed aangifte van bedreiging. De politie stelt een onderzoek in naar deze zaak.

OP HETERDAAD
ALBLASSERDAM Vrijdagavond 16 december is een 16-jarige jongen uit Alblasserdam aangehouden nadat hij op heterdaad betrapt werd op brandstichting. De jongen stond samen met drie anderen bij winkelcentrum Makado en probeerde een houten paneel in de brand te steken. Dit werd gezien door surveillerende agenten, die de 16-jarige op het Cortgene konden achterhalen en aanhouden. Op het bureau verklaarde hij spijt te hebben van zijn daad. De jongen is in verzekering gesteld. Hij wordt maandag 19 december voorgeleid bij de rechter-commissaris.

MET SLOK OP TEGEN VERKEERSHEUVEL
LEERDAM Zaterdag 17 december is een 22-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden nadat zij met teveel drank op, op het Recht Van Ter Leede tegen een verkeersheuvel gereden was. Hierbij raakte de auto waar zij in reed, zwaar beschadigd. Bij controle op alcoholgebruik bleek dat de vrouw te diep in het glaasje had gekeken. Zij werd aangehouden. Op het politiebureau blies zij 395 ug/l. Na verhoor is de vrouw heengezonden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Omdat zij beginnend bestuurder is, wordt zij aangemeld bij het CBR voor een Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer.

IN DE MODDER
BRANDWIJK Zaterdagmorgen 17 december is een 56-jarige man uit Papendrecht aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man werd door agenten aangetroffen in een auto op een erf aan de Gijbelandsedijk. De auto stond helemaal vast in de modder. Desgevraagd verklaarde de man in eerste instantie dat hij gereden had en zijn auto vastgereden had in de modder. Toen agenten de man een blaastest af wilden nemen, veranderde de man zijn verhaal en vertelde hij dat niet hij, maar een ander gereden had. Hij moest toch een blaastest doen, maar die liet hij meermaals mislukken. Hierop werd hij aangehouden. Op het politiebureau heeft de politiearts bloed afgenomen om het alcoholpromillage in het bloed van de man te bepalen. De 56-jarige moest zijn rijbewijs inleveren. Hij is na verhoor heengezonden.

VERNIELING
PAPENDRECHT Zaterdagmiddag 17 december is een 13 jarige jongen uit Papendrecht aangehouden op verdenking van vernieling van een reclamebord. Dit gebeurde bij een winkel aan het Brederodehuis. Het reclamebord was omver gewaaid en de verdachte vernielde het door er op te gaan staan. Dit werd gezien door getuigen die de politie alarmeerden. De groep waarin de jongen zich ophield, ging er bij het zien van de politie hard hollend vandoor. Omdat getuigen een goede omschrijving hadden gegeven van de jongen die de vernieling gepleegd had, concentreerden de agenten zich op iemand in die groep die voldeed aan de omschrijving. Na een achtervolging te voet kon de jongen in de Fazantenstraat staande en aangehouden worden. Op het politiebureau bekende de jongen de vernieling en verklaarde hij bereid te zijn de schade te vergoeden. Hij is na verhoor heengezonden.

TE VEEL DRANK
PAPENDRECHT Zondagochtend 18 december is een 34-jarige man uit Papendrecht aangehouden nadat hij in beschonken toestand in zijn auto aangetroffen werd. De politie werd om 02.00 uur gebeld omdat er in de Kastanjelaan al langere tijd een auto geparkeerd stond met draaiende motor met achter het stuur een man die nauwelijks reageerde op aanspreken. Ter plaatse gekomen agenten troffen de 34-jarige aan in de auto terwijl hij al brakend uit zijn raampje hing. Toen de agenten de man vroegen of het wel goed ging, verklaarde de man dat hij zich niet goed voelde vanwege de drank die hij op had. Desgevraagd verklaarde hij gereden te hebben in zijn auto. Hierop werd besloten de man aan te houden op verdenking van rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek de man dermate veel gedronken te hebben dat zijn rijbewijs werd ingevorderd.