Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 17 december '05

Daders op heterdaad betrapt

Eén verdachte van diefstal in een bedrijfspand raakte licht gewond toen hij er van door ging.

Hengelo

Op zaterdag 17 december 2005 omstreeks 3.57 uur kwam er bij de politie Twente een melding van een inbraak in een bedrijfspand aan de Hassinkweg in Hengelo. Door de gealarmeerde agenten werd het pand volledig omsingeld. De agenten zagen een man over het fietspad langs de Wegtersweg lopen. Bij het zien van de agenten rende de man weg. Hij werd na een korte achtervolging op de kruising met de Eggerinksweg en de Wegtersweg aangehouden. De man, een 24 jarige Hengeloër, werd overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. In de omgeving van de Hassinkweg werd een tweede verdachte door de agenten gezien. Ook deze man ging er, in eerste instantie succesvol, vandoor. De aangelijnde diensthond kwam de man op het spoor op een berg zand in de buurt van de Holtersweg. Doordat de man zich oprichtte greep de diensthond hem in zijn hand en kleding. De man en de diensthond rolden van de berg zand af. De hond liet hierbij los en de verdachte man wist even te ontkomen. Op de Hassinkweg werd hij hardlopend achtervolgd door een agent die hem uiteindelijk aanhield. Het betrof een 26 jarige man uit Hengelo. Hij had lichte verwondingen aan zijn hand en zijn kleding was licht beschadigd. Het is nog onduidelijk of dit ten gevolge is van het klimmen over hek met prikkeldraad danwel door het toedoen van de diensthond. De politie Twente stelt een onderzoek in naar de inbraak. Diverse goederen stonden klaar om meegenomen te worden. Beide mannen zijn opgesloten en worden verhoord. (bps: 05-159473)

Vechtpartij

De politie hield twee verdachten aan. Slachtoffer moest voor behandeling naar het ziekenhuis

Almelo

Op vrijdag 16 december '05 omstreeks 23.19 uur kwam er een melding bij de Politie Twente over een vechtpartij nabij station de Riet in Almelo. De gealarmeerde agenten troffen aldaar een 42 jarige man uit Almelo bewusteloos op de grond aan. De agenten troffen in de buurt van de bewusteloze man een dronken man aan. Deze man zat onder het bloed en wilde niets aan de agenten vertellen. De man wilde zijn identiteit niet bekend maken. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. Later op de avond herkenden (andere) agenten de aangehouden man. Hij is een 34 jarige man uit Almelo. De bewusteloze man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis alwaar hij werd behandeld. Uit onderzoek bleek dat een 40 jarige man uit Almelo verdachte was van de mishandeling van de bewusteloze man. Deze man werd in zijn woning op zaterdag 17 december 2005 omstreeks 1.05 uur aangehouden. De man is opgesloten in het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling. De (bps: 05-159394)

Mishandeling

Twee verdachten werden aangehouden en opgesloten. Politie stelt een onderzoek in naar de toedracht en aanleiding van de mishandeling

Almelo

Op zaterdag 17 december 2005 omstreeks 1.43 uur geeft een 51 jarige man uit Almelo door aan de politie dat hij zojuist mishandeld is. De man was mishandeld door een drietal mannen. Gealarmeerde agenten spraken de 51 jarige man aan op de Hofkampstraat in Almelo. In een horecagelegenheid in de binnenstad van Almelo werden daarop twee mannen aangehouden terzake de mishandeling. Uit onderzoek bleek dat één van deze mannen niets met de mishandeling van doen had. Hij werd vrijgelaten. De andere man een 30 jarige man uit Almelo werd opgesloten. Even later meldde zich een 35 jarige man uit Almelo. Hij wilde weten hoe het met zijn vrienden was die zojuist waren aangehouden. De 35 jarige man werd echter zelf gezocht voor de mishandeling en werd daarom aangehouden. Hij is opgesloten. De politie Twente stelt een onderzoek in naar de aanleiding en toedracht van de mishandeling. (bps: 05-159421)

Wietplantage ontmantelt dankzij wasmachinediefstal

De politieagenten troffen een wietplantage aan bij het doorzoeken van de woning naar een gestolen wasmachine. Twee mannen werden aangehouden

Enter, Almelo

Bij een elektronicazaak aan de Oude Deldensestraat in Enter werd een wasmachine gestolen. De werknemer waarschuwde de politie. De politieagenten stelden een onderzoek in. Voor een woning aan de Wondestraat in Almelo troffen de politieagenten de aanhanger aan waarmee de wasmachine vanuit Enter weg was genomen. Twee mannen, 47 en 49 jaar uit Almelo, werden aangehouden omdat zij verdacht werden van de diefstal van de wasmachine. Bij het bekijken van de woning van één van de verdachten werd een wietplantage aangetroffen. De wietplantage is daarop ontmanteld. De mannen zijn opgesloten en in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (bps: 05-159136)

Agressieve man aangehouden

Politieman raakte tijdens aanhouding gewond en moest zich onder behandeling laten stellen

Hengelo

Op vrijdag 16 december '05 omstreeks 21.17 uur kwam er een melding van een vernielde ruit van een woning aan de Paul Krugerstraat in Hengelo. Agenten waren eerder op de avond bij dezelfde woning geweest in verband met een ander strafbaar feit; het doorrijden na een aanrijding. De bewoner werd toen niet aangetroffen. De agenten zagen dat de ruit van de voordeur eruit lag. Op aanbellen en roepen door de agenten werd niet gereageerd. De agenten zagen opeens toch een man in de woning lopen. De man was direct verbaal zeer agressief in de richting van de agenten. Omdat hij verdacht werd van vernieling werd hij aangehouden terzake vernieling. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig en kon ontkomen. Een politieman probeerde de agressieve man onder controle te brengen en raakte hierbij gewond aan zijn been. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Uiteindelijk verleende de man, op de Anninksweg, nadat tegen hem gezegd was dat er pepperspray zou worden gebruikt, zijn medewerking. De man werd overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. Bleek dat de man eerder op deze avond iemand had mishandeld. Tevens wordt hij verdacht van het rijden onder invloed, het verlaten van een plaats van ongeval, vernieling en belediging. (bps: 05-159365)

Rijden onder invloed

Verdachte bestuurder moet rijbewijs inleveren. Hij had een promillage van 1,7

Almelo

Een 31 jarige (Nederlandse) automobilist uit Storkow (Duitsland) werd op vrijdag 16 december '05 omstreeks 22.30 uur gecontroleerd op de Bornsestraat in Almelo. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder een promillage had van 1,7. Zijn Duitse rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 05-159389)

Belediging en ambtsbelemmering

Vrouw beledigde politieagente en werd aangehouden. Man probeerde de aanhouding te verstoren en werd daarop zelf aangehouden

Almelo

Op zaterdag 17 december 2005 omstreeks 00.36 uur werden drie personen op een fiets gecontroleerd omdat zij zonder licht fietsten. De controle vond plaats op de Berlagelaan in Almelo. Één van de fietsers, een 25 jarige vrouw uit Almelo, kon zich niet legitimeren en gaf de tweede keer geen juiste geboortedatum op. De vrouw gedroeg zich recalcitrant tegenover de agenten. De vrouw beledigde de politieagente en werd aangehouden. Een 28 jarige man begon zich met de aanhouding te bemoeien. Hij probeerde te beletten dat de vrouw in de politieauto werd geplaatst. De man is daarop aangehouden terzake ambtsbelemmering. Na verhoor werden beide personen in vrijheidgesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 05-159404)

Man met mes aangehouden

Verdachte had eerder op de avond met een mes bedreigingen geuit

Enschede

Een 29 jarige man uit Enschede werd in het centrum van Enschede aangehouden nadat hij aldaar met een mes had gezwaaid en bedreigingen had geuit naar een groep mensen. Het mes is door de politie in beslag genomen. De man is opgesloten. Uit onderzoek bleek dat hij eerder op de avond iemand anders bij zijn woning had bedreigd met het mes. Hiervan wordt nog aangifte gedaan. (bps: 05-159402)

Autovernieler aangehouden

In totaal werden er zeven auto's vernield. Dankzij getuige kwam de politie dader op het spoor

Enschede

Op zaterdag 17 december 2005 omstreeks 1.02 zag een getuige hoe een groep jongens tegen spiegels van de auto's trapte op de Haaksbergerstraat in Enschede. De getuige gaf dit door aan de politie. Ter hoogte van de Ypkemeulenstraat troffen agenten een groep van vijf jongens aan. De jongens verklaarden dat een 17 jarige jongen, die reeds thuis was, debet was aan de vernieling. In de woning werd de 17 jarige jongen uit Enschede aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. De jongen heeft de vernielingen bekend. (bps: 05-159415)

Openlijke geweldpleging

Postbus van de TPG-post was vernield.

Oldenzaal

Bij de politie Twente kwam op zaterdag 17 december 2005 omstreeks 1.54 uur een melding binnen van een vernielde TPG-postbus aan de Toon Borghuisstraat in Oldenzaal. De daders, waarvan signalementen bekend waren, zouden in de richting van de flats aan de Johanna van Burenlaan rondlopen. De gealarmeerde politieagenten troffen achter het winkelcentrum een vijftal jongens aan. Zij werden staande gehouden. Enkele jongens voldeden aan het opgegeven signalement. Hierop ging één van de jongens, die voldeed aan het signalement, er vandoor. Daarop werd een andere jongen, die ook voldeed aan het signalement, aangehouden. De aangehouden jongen, 16 jaar uit Oldenzaal, bekende de openlijke geweldpleging; de vernieling van de postbus. De andere jongen, 17 jaar uit Oldenzaal, moet zich binnenkort melden voor het afleggen van een verklaring. In de geheel vernielde brievenbus zat geen post. (bps: 05-159433)

Rijden onder invloed

Verdachte bestuurder had een promillage van 1,4.

Zuna

Een 21 jarige automobilist uit Nijverdal werd gecontroleerd op de Zunaweg in Zuna. Uit onderzoek bleek dat hij een promillage had van 1,4. Daarom werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man moest zijn auto achter het politiebureau in Rijssen laten staan. Hij kreeg tevens een rijverbod van zeven uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 05-159445)

Mishandeling

Slachtoffer was met een bierglas op zijn hoofd geslagen. Politie houdt verdachte aan.

Almelo

Op zaterdag 17 december 2005 omstreeks 2.37 uur deed een 27 jarige man uit Almelo aangifte van mishandeling. Hij stond voor een café aan de Ootmarsumsestraat in en verklaarde tegen de agenten dat hij zojuist door een man met een bierglas op zijn hoofd was geslagen. De dader zou tevens zijn gouden ketting hebben gestolen. Hierop werd een 23 jarige man uit Almelo uit het café gehaald, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De gouden ketting is inmiddels terecht. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op in zijn gezicht. De aangehouden 23 jarige man had nog een viertal boetes openstaan. Hij is opgesloten voor nader onderzoek. (bps: 05-159453)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --